ORTAOKUL 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE “TOPKAPI SARAYI MÜZESİ”Nİ ZİYARET ETTİK

Ortaokul 3. sınıf öğrencilerimiz, 6 Aralık Perşembe günü Fatih Sultan Mehmet’ten Sultan Abdülmecid dönemine kadar yaklaşık dört yüz yıl Osmanlı İmparatorluğu’nun idare, eğitim ve sanat merkezi olarak kullanılmış olan “Topkapı Sarayı Müzesi”ni ziyaret ettiler.

Topkapı Sarayı Müzesi, eski zamanlardan kalma birçok koleksiyonuyla tarihe merak duyan öğrencilerimize tarihi ve kültürel mirasımızı yakından görme fırsatı sunmuştur. Avrupa, İstanbul, Çin ve Japon porselenleri, Osmanlı saray hazinesinden kalma gümüşler ve mutfak eşyaları, padişah portreleri ve elbiseleri, Osmanlı ordusunun kullandığı silahlar, kutsal emanetler öğrencilerimizin inceleme fırsatı yakaladığı değerli koleksiyonlar arasındadır.

Gezi sonrası öğrencilerimizin, Osmanlı kültür ve yönetim anlayışına dair fikirlerinin geliştiği, tarihi mirası korumanın önemini kavradıkları gözlemlenmiştir. Etkinlik, tarihin izini süren öğrencilerimizde büyük bir heyecan uyandırmıştır.

Eklenme Tarihi:07.12.2018 09:12
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar