"6. GELENEKSEL ÖYKÜ YARIŞMASI"

Yazı yazmak, kendini keşfetmek ve öğrenmek için bir araçtır. Öğrencilerin yazma becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla okulumuz Türkçe bölümü tarafından düzenlenen “6. Geleneksel Öykü Yarışması”nın kazananları belli oldu.

“Umutların öldüğüne iyice inandığın bir anda insanlık, binbir yönden açan bir ışık-umut çiçeğiyle birden aydınlanıverir.”

Kuşlar da Gitti, Yaşar Kemal

Sözünden yola çıkılarak yazılan “umut” konulu öyküler; Yazar Mina TANSEL, Yazar Aytül AKAL, Yazar Mavisel YENER, İTÜ Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Ömer TACİR, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Beylerbeyi Ortaokulu Türkçe Bölüm Başkanı Ekrem ÇAKIR tarafından değerlendirildi.

İstanbul genelindeki okullardan gelen birbirinden güzel ve değerli öykülerin arasından:

1.   Tükenmeyen Umut- Nareg Dikris VARTANYAN (Özel Feriköy Ermeni İlk ve Ortaokulu )

2.    Yalılar Sokağı- Gülyar Bade Uysal ( Özel Mimar Sinan Eğitim Kurumları )

3.   Işık-Ekin GÜRSOY (Özel Bahçeşehir Neslin Değişen Sesi Ortaokulu )oldu.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları bünyesindeki ortaokul öğrencilerimizden gelen öyküler arasından ise:

1.    Uçmayı Bekleyen Martı – Defne DURDAĞI (İTÜ GVO Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu)

2.   Bir Kardelen Hikayesi-Yalın Barış ÖZÜGÜL (İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu)

3.   Pencere KenarıEla DİRİM (İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu) oldu.

Yarışmamızın ödül töreni, 20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 13.30’da okulumuzda düzenlenecek olan “14. Okuyan Okuryazar Buluşmaları Haftası”nın açılış töreninde gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutlar, onları yazmaya teşvik eden değerli öğretmenlere teşekkür ederiz.

Eklenme Tarihi:11.01.2019 12:16 Düzenlenme Tarihi:17.04.2019 09:56
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar