2019-2020 BURS UYGULAMALARI HAKKINDA

Milli Eğitim Bakanlığı ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları tarafından sağlanan burslar, gerekli şartları taşıyan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri tarafından kullanılır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bursları

Her yeni eğitim öğretim yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığının "Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Öğrenci ve Kursiyer” hakkında yönetmelik esaslarına göre öğrencilere burs verilir. Burslu okutulacak öğrenci miktarı; kurumdaki öğrenci sayısının %3'üdür. Başvuruların 29.03.2019 Cuma gününe kadar başvuru formu ve gerekli belgeleri ile birlikte okul yönetimine iletilmesi gerekmektedir.

Okulun belirtilen kayıt takvimi süresi içinde kayıt işlemlerinin tamamlanmaması halinde, mevcut öğrencilerin burs başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 13. Maddesi

M.E.B. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 6. Bölümü

Gerekli belgeler

Başvuru formu

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında Uygulanan Bilim, Sanat, Kültür, Spor ve Başarı Bursları

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları başarıyı ödüllendirme ilkesinden hareketle T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde “Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Öğrenci ve Kursiyerler” ile ilgili esaslarına göre verdiği burslara ek olarak, öğrencilere “Başarı Bursu” da verir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları tarafından verilecek karşılıksız burslar hakkında detaylı bilgiye, okullarımızla iletişime geçerek ulaşılabilir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları

Genel Müdürlüğü