MİLLİ MÜCADELE'NiN 100. YILINDA İSTİKLÂL SERGİSİ

Atatürk'ün liderliğinde, milletle el ele verilen Milli Mücadele’nin 100. yılında "İstiklâl" sergisi, Türkiye   Iş Bankası Müzesinde ziyaretçilere  açılmıştır.  Türk milletinin verdiği mücadeleyi 1.000’e yakın belge, fotoğraf,film ve objeyle anlatan “İstiklâl” sergisi, ziyaretçilerini yüz yıllık bir tarih yolculuğuna davet ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele’nin isimsiz kahramanları olan Anadolu insanını bir kez daha saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan sergi; “On Yıllık Savaş”, “Mütareke ve İşgal”, “Direniş ve Kuvayı Milliye”, “Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa”, “Hukuk ve Taarruz”, “İstiklâl ve Cumhuriyet” olmak üzere altı bölümde bilgi ve belgeleri ziyaretçilere aktarıyor.

10 IB sınıfı öğrencilerimiz, tarih öğretmenleri ile sergiyi gezdiler. Sergi rehberinden Milli Mücadele sürecini dinleyen öğrencilerimiz, o dönemden kalma tarihi belge ve malzemeleri yakından gördüler.

Eklenme Tarihi:22.04.2019 10:45 Düzenlenme Tarihi:22.04.2019 10:47
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul