FEN BİLİMLERİ BÖLÜMÜ OLARAK “16. EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI”NDA BAŞARILI BİR SUNUM GERÇEKLEŞTİ

16. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı; Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde, 13 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi. 23 ilden gelen öğretmenler, öğrencilerde merak uyandıran iyi örneklerini paylaştılar. Çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitime katkı sağlayan “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı” 59 sözlü sunum ve 18 poster sunum çalışmasıyla 1053 katılımcıya ulaştı.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın bu yılki teması “Merak Edenler”di. Konferans; yaşamı bir okul gibi gören, merak uyandıran ve merakı canlı tutmak için çabalayan tüm öğretmenlerin ve eğitimcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Sevgi DÖNDÜ ve Fen Bilimleri Öğretmeni Hale ÜNAL; 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde yapılan, aynı yıl Çevrenin Genç Sözcüleri Yarışması’nda 2 dalda Türkiye birinciliği elde eden, sürdürülebilir çevre farkındalığı oluşturan “Pet şişelerimizi çöpe atmayalım, geri dönüşüme uğratarak yaşamımızı kolaylaştıralım.” adlı çalışmayla “Yarının Doğası Bugünden Yaratılır” adlı sözlü sunumlarını başarıyla gerçekleştirdiler.

Konferansta, Fen Bilimleri Öğretmeni Banu EROĞLU TEMEL tarafından çevre bilinci oluşturmak, farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerin çıkardıkları “Atık Yağ” adındaki dergi ve 2018 Mayıs ayında Portekiz’de gerçekleşen 3. Avrupa Gençlik Kongresi’nde sunulan “Sürdürülebilir Dünya: Atık Yağdan Biyo-dizele” adlı çalışma kapsamında poster sunumu gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi:24.04.2019 14:05
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar