ORTAOKUL 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE “DENİZ MÜZESİ”Nİ ZİYARET ETTİK

Ortaokul 3. sınıf öğrencilerimizle, 26 Nisan Cuma günü Türk denizcilik tarihimizi aydınlatacak bilimsel araştırmaların yer aldığı Deniz Müzesi’ni ziyaret ettik.

Gezi sırasında öğrencilerimiz; “Tarihi Kayıklar Galerisi” adı altında müze koleksiyonunda yer alan kadırga ve saltanat kayıklarının sergilendiği galeri ile Birinci Dünya Harbi Salonu, Bahriye Mektebi Odası, Kıyafetler Odası, Fatih Sultan Mehmet Odası ve Turgut Reis  Odası’ndaki eserleri incelediler.

Sahip olduğumuz tarihi objeler ve belgeler koleksiyonunu incelemek, günümüzden geleceğe aktarılacak yeni obje ve belgelerin korunmasını sağlamak, denizcilik tarihimize ait arşivlerin öneminin kavranması hedeflediğimiz davranışlardandır.

Gezi sonrası öğrencilerimizin; Osmanlı askeri, kültürel ve sanat anlayışına dair fikirlerinin geliştiği, tarihi mirası korumanın önemini kavradıkları gözlemlenmiştir. Etkinlik, tarihin izini süren öğrencilerimizde büyük bir heyecan uyandırmıştır.

Eklenme Tarihi:29.04.2019 10:16
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar