Tarsus Sosyal Sorumluluk Projemiz’i Tamamladık

Mutluluk, hiç tanımadığınız bir yüzde tebessüm bırakmaktır, sözleriyle çıktık yolumuza. Özel Ekrem Elginkan Lisesi olarak, geçen yıl, okul duvarlarını boyadığımız Tarsus Kamberhöyüğü İlkokuluna ve öğrencilerine bir kez daha dokunmak için bu yıl 26 öğrencimizle 26- 28 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirdik.

26 Nisan Cuma günü 07.30’da Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Adana’ya hareketle başladık yolculuğumuza. Öğrencilerimiz ilk gün Kamberhöyüğü İlkokulu öğrencileriyle çeşitli etkinliklerle güne başladı ve gün boyu süren etkinliklerle güzel vakit geçirdi.

27 Nisan Cumartesi günü sabah kahvaltımızı ise Mersin’in Mezitli ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda IV. Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü’nü alan Kadın Üretici Pazarı’nda kahvaltılarını yaptıktan sonra küçük arkadaşlarımızla buluşmak üzere yeniden Kamberhöyüğü İlkokulu’na doğru yola koyulduk. Öğrencilerimiz, okulun temizliği için köydeki arkadaşlarıyla okulun iç ve dış temizliğine başladı. Okul sıralarını ve öğrenci dolaplarını temin ettiğimiz Kamberhöyü İlkokulu öğrencilerinin mutluluğuyla biten çalışmamızın ardından Çanakkale Savaşı’nda büyük rol oynayan Nusrat Mayın Gemisi ise görmeden edemeyeceğimiz duraklarımız arasındaydı.

Yine, son yıllarda dikkat çekmeye başlayan Tarsus Taşkuyu Mağarası ve Eshab-ı Keyf Mağarası ise öğrencilerimizin uğradığı ve ilgiyle gezdiği yerler arasındaydı.

28 Nisan Pazar günü ise Türk ve dünya edebiyatının en önemli isimlerinden olan Yaşar Kemal’in doğduğu toprakları ziyaret etmeye geldi sıra. Yıl içerisinde, Yaşar Kemal’in okuduğumuz “Teneke” romanının birikimi ile Hemite (Gökçedam) köyünü, insanlarını, Yaşar Kemal’in efsaneleşmiş romanlarına ilham kaynağı olan coğrafyayı öğrencilerimiz birebir yaşadı. Hemite’de bizlere Yaşar Kemal’in anılarından, bölgenin yetiştirdiği önemli ozanlardan, destanlardan ve aşıklardan bahseden Hasan Amca ise bizi adeta aşıklık geleneğiyle başbaşa bıraktı.

Hemite’den sonra rotamızı Adana’ya ve Adana’nın sembolik mekanlarına çevirdik. Çukurova’nın olmazsa olmaz “sarı sıcağı” ve her şeyden önemlisi belkide bir daha hiç karşılaşmayacağınız çocuklarda bırakılan mutluluğun verdiği iç huzurdu geriye kalan…

Eklenme Tarihi:02.05.2019 13:16 Düzenlenme Tarihi:22.05.2019 10:13
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul