9. Uluslararası Genç Eleştirmenler Sempozyumu’na Katıldık

10- 11 Mayıs 2019 tarihleri arasında TED Ankara Koleji’nde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu’na 11. sınıf öğrencilerimizden Asya Buse Canyaş, Ece Selin Uz, Defne Helvacıoğlu ve Nur Dilara Avcı ile katıldık.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve 42 farklı şehirden 1100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda Tahsin Yücel’in “Kumru ile Kumru” adlı romanındaki bireyin yabancılaşması, yozlaşma ve metalaşma başlıkları iki gün boyunca ele alındı.

Öğrencilerimizin özgün eleştirel bakışları oturum yöneticileri tarafından dikkate değer bulundu ve öğrencilerimizden Ece Selin Uz, kapanış konuşmasını yapmaya layık bulundu.  Sempozyumun sonuç bildirisine seçilen beş öğrenciden biri olmayı başaran Defne Helvacıoğlu ise bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı.

Öğrencilerimize eşlik eden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Özgür Günay ise yazar Hakan Bıçakçı ile iki gün boyunca atölye çalışmalarına katıldı.

Sempozyuma katılan öğrencilerimizi kutluyor, öğrencilerimizin edebi ve kültürel yaklaşımlarını takdir ediyoruz.

Eklenme Tarihi:13.05.2019 11:39 Düzenlenme Tarihi:18.06.2019 09:54
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul