Cesur, Mutlu, Umutlu, Aydınlık Yüzlerimizle… Nice 100’lere!

19 Mayıs 1919’da -tam yüz yıl önce- Yüce Atatürk, Samsunlu vatanseverleri selamlarken kurtuluş mücadelesinin meşalesini de yakmış oldu. Bu meşale mayıstan sonra Anadolu’nun her yerinde elden ele dolaşarak ateşini büyüttü. Anadolu’yu millî mücadelenin yangınına dönüştürdü.

Bugün; tarihe, asırlar boyunca devlet geleneğine sahip olmuş Türk milletinin, çağdaş değerlerle yeniden varoluşunun tarihi olarak geçmiştir.

19 Mayıs, gençlik; gençlik, gelecek demektir. Türk genci; Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

“Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” diyen Atatürk büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etti. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da   elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yılına ulaşmasını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni İTÜ GVO Oditoryumu‘nda yapıldı.

Okul Müdürümüz Sayın Serap SARIGÜL HAZAR’ın konuşmasının ardından öğrencilerimiz gençlik, egemenlik, neşe, çalışkanlık, liderlik, ilerlemek ve kararlılık temalarını yansıtan konuşmalarıyla sahnedeki yerlerini aldılar.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasının ardından büyük bir coşkuyla Gençliğin Ata’ya cevabını seslendiren öğrencilerimiz, Ata’larını selamladılar.

Törenimiz dans kulübünün performansı ve okul orkestramızın konseriyle çoşkulu bir şekilde son buldu.

Eklenme Tarihi:19.05.2019 22:16 Düzenlenme Tarihi:22.05.2019 10:14
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul