Anıtkabir Ziyareti ve Ankara Kültür Gezisi

Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunmak için huzuruna çıktılar. Anıtkabir Müzesini rehber eşliğinde ziyaret eden öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ait özel eşyaları gördüler.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 1 ve 2. Meclis binalarında tarihi yolculuğa çıkan öğrencilerimiz Milli Mücadele Hareketi'nin çok zor koşullar altında gerçekleştiğini ancak hayatta her şeyi başarabilmenin mümkün olduğunu gördüler.

Üzerinde yaşadığımız  Anadolu coğrafyasının sahip olduğu kültürel mirasın sergilendiği Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerimiz burada açılan “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü” sergisini gezdiler. 1960 - 1970 yılları arasında Almatı yakınlarındaki Issık Kurganı’nda (Höyük) ünlü arkeolog Kemal Akişev önderliğinde yapılan kazılar esnasında bulunan - İskit/Saka prensine ait som altından yapılmış ve arkeoloji tarihinde çığır açan “Altın Elbiseli Adam” adlı eseri gören öğrencilerimiz inanılmaz bir heyecan yaşadılar.

Ankara Kalesi'nin seyir tepesinden Milli Mücadele'mizin merkezi ve başkentimizi izleyen öğrenci ve öğretmenlerimiz daha sonra İstanbul'a doğru hareket ettiler.
Eklenme Tarihi:08.10.2019 11:14
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul