ANKARA GEZİSİ

Sosyal Bilimler Bölümü olarak 11-12 Ekim 2019 tarihinde ilkokul 4, ortaokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerimizle ülkemizin başkenti Ankara’ya bir gezi düzenledik. Ankara’da, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’mıza saygılarımızı sunduk.

İki gün süren gezimizde; Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Birinci ve İkinci Meclis Binası ile Tabiat Tarihi Müzesini ziyaret ettik. Ayrıca üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasının sahip olduğu kültürel mirasın sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerimiz, burada açılan “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü” sergisini gezdiler. Öğrencilerimiz; 1960-1970 yılları arasında, Almatı yakınlarındaki Issık Kurganı’nda (Höyük) ünlü arkeolog Kemal AKİŞEV önderliğinde sergilenen İskit/Saka prensine ait, som altından yapılmış ve arkeoloji tarihinde çığır açan “Altın Elbiseli Adam” adlı eseri de görme şansı yakaladılar. Gezi sayesinde öğrencilerimiz hem derste öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler hem de eğlenceli anılar biriktirdiler.

Eklenme Tarihi:14.10.2019 09:25
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar