KOD HAFTASI (CODEWEEK) 5 - 20 EKİM 2019

Kod Haftası (Codeweek); erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek amacıyla Avrupa çapında, 5-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yürütülen bir harekettir. Kod Haftası etkinlikleri, Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir.

2012 yılından itibaren okulumuzun ders programları içerisinde yer alan “Kodlama” dersinin amacı, öğrencilerimizin “Bilgisayar Bilimcileri” gibi düşünmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimiz bu ders sayesinde; "Bilgisayar Bilimcisi" gibi düşünmeyi öğrenir, problem çözme becerisinin temelleri olan olayları mantıksal sıralama ve özel çözüm yöntemlerini kullanabilme yeteneklerini geliştirirler.

Eklenme Tarihi:15.10.2019 15:33
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar