ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ PROGRAMI İSTANBUL TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının  (Foundation for Environmental Education) çevre eğitimi konusundaki programlarından olan ve ülkemizde 1996 yılından itibaren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından sürdürülen Çevrenin Genç Sözcüleri Programı; 2016 yılı itibariyle 34 ülkede, 770.000 öğrenci tarafından yürütülmektedir.

Çevrenin Genç Sözcüleri (Young Reporters for the Environment) Programı, ülkemizde TURÇEV kurucularından Sayın Prof. Dr. Çelik TARIMCI ve Program Koordinatörlerinden Sayın Fatma KÖLE tarafından yürütülmektedir.

02 Kasım  2019 Cumartesi günü Sayın Prof. Dr. Çelik TARIMCI ve Sayın Fatma KÖLE önderliğinde yapılan İstanbul bilgilendirme toplantısı, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulunda gerçekleştirilmiştir. İstanbul genelinde yapılan toplantıya, 25 koordinatör okuldan 30 öğretmen katılmıştır.

Toplantıda; 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında, Çevrenin Genç Sözcüleri Programı kapsamında gerçekleştirilebilecek uluslararası etkinlikler ve TÜRÇEV’in HSPN (Yunan Çevre Koruma Derneği) ile ortak yürüttüğü “Çevre Eğitiminde Kuramsal Yaklaşımlar ve Pratik Uygulamalar-YUNUS” isimli proje tanıtılarak farklı okul deneyimleri paylaşılmıştır. Ortaokul ve lise öğrencilerinin çevre politikalarını anlaması ve bu politikaları hayata geçirmesi için uygun öğrenme ortamlarının ve fırsatlarının yaratılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Eklenme Tarihi:06.11.2019 15:03 Düzenlenme Tarihi:06.11.2019 15:08
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar