Saygı, Özlem ve Minnetle...

Fikirlerinden, devrimlerinden, mirasından vazgeçmeden yürüdüğümüz; Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle andık.

Sunuculuğunu  öğrencilerimizden Buse Sevindik’in yaptığı törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Okul Müdürümüz Sayın Serap Sarıgül Hazar’ın konuşmalarıyla devam etti. Ardından  Şevval Irmak Eren piyanosuyla izleyicilere duygulu dakikalar yaşattı.

Öğrencilerimizden Kerem Odabaş’ın piyanosuyla eşlik ettiği  Beril Ülker’in “Hep Sen” başlıklı yazısıyla sonsuzluğa tebessüm eden Mustafa Kemal’in son anlarını  dinlediğimiz törenimizde; “Atatürk’ten Son Mektup” şiirini okuyan Ali Efe Kaya’ya ve 9-A sınıfı öğrencilerine  her yıl  ziyaret ettiğimiz Anıtkabir görüntüleri  eşlik etti. Törenimiz; Zeynep Sude Alkan, Tulya Talu, Defne Ayvaz, Selin Aytar ve Pelin Karacık’ın koro halinde söylediği “Ata’ya Ağıt”ı ile sona erdi.

İnsanlık idealinin açık ve seçkin örneği olan ve bütün ömrünü Türk Milleti’ne adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü uygarlık ışığında sonsuza dek yaşatacağımız Cumhuriyet çatısı altında hep saygı ve özlemle anacağız.

Eklenme Tarihi:11.11.2019 11:00 Düzenlenme Tarihi:11.11.2019 11:42
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul