DEPREM/BİNA TAHLİYE TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Değerli Velilerimiz,

15 Kasım 2019 Cuma günü İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi olarak okulumuzda 09.30-09.45 saatleri arasında  "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapılmıştır. Tatbikatımız 09.30'da çalan siren sesi ile başlamıştır. Okulumuzun tüm alanlarında siren sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak siren sesinin bitmesi beklenmiştir. Siren sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra hâlinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaşmışlardır.

Bina tahliye tatbikatında, Anaokulu öğrencilerimiz 1.47 dakikada, İlkokul öğrencilerimiz 1.50 dakikada, ortaokul öğrencilerimiz ise 1.50 dakikada öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini gerçekleştirmişlerdir.

Öğrencilerin belirtilen alanda toplanmalarından sonra öğretmenlerimiz sınıf yoklamasını alarak ilgili müdür yardımcısına yoklama hakkında bilgi vermişlerdir. Tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bilgilerinize sunar, iyi tatiller dilerim.

Saygılarımla,

E. Aybars ŞEHİRTAY