Medline Sağlık Hizmetleri

Değerli Velilerimiz

Değerli Velilerimiz,

İTÜ GVO Ayazağa ve Beylerbeyi Yerleşkeleri öğrenci, öğretim personeli ve velileri ile okullara gelen konuklarına, acil durumlarda sağlık desteği verilebilmesi amacıyla  MEDLİNE Acil Sağlık Kurumu ile protokol yapılmıştır. Yapılan protokolle ilgili ayrıntılar aşağıdadır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dilerim.

E. Aybars ŞEHİRTAY

Okul Müdürü

MEDLINE HİZMET KAPSAMI: Kurumunuza ait iki lokasyonda ( Maslak ve Beylerbeyi), bir yıl boyunca MEDLINE güvencesi altına girmesi ve kampüslerde bulunan öğrencilerin, personel ve misafirlerin okul sınırları dahilinde 7 / 24 yaşanabilecek acil sağlık problemlerinde MEDLINE hizmetlerinden ücretsiz ve limitsiz olarak faydalanmasıdır. Buna göre;

• Tüm öğrenci, öğretim görevlileri, personeliniz ve misafirleriniz  söz konusu hizmetlerden 12 ay boyunca yalnızca okul sınırları dahilinde 7 /24 ücretsiz olarak yararlanabilecektir.
  • Sözleşme süresi boyunca yalnızca OKULLAR dahilinde yapılacak etkinliklerde kullanılmak üzere ve her biri maksimum 4 (dört) saat olmak kaydıyla ve her okul için ayrı ayrı geçerli olmak üzere, toplam 2 (iki) sefer acil doktorlu ambulans bulundurma hizmeti ÜCRETSİZ olarak verilecektir.

Medline Acil Sağlık Hizmeti Üyeliği:

Ücretsiz / Limitsiz

• Acil Doktorlu Kara Ambulansı Hizmeti
  • Telefonla Tıbbi Danışmanlık
  • Acil durum uygulamalarında kullanılan İlaç + Sarf Malzeme
  • Medikal Bilgi Köprüsü

Acil Sağlık Hizmeti

Hizmetimizin kapsamı üyelerimizin acil bir durumda MEDLINE’a ilk ulaştığı andan itibaren, bulunduğu yere iletilen acil doktor ve tam yoğun bakım donanımlı ambulans ile tedavisi tamamlanıncaya veya en uygun hastaneye nakli ve doktor ile buluşmasını takiben hastanedeki yatağına teslim edilinceye kadar sürer ve kişinin yakınlarının haberdar edilmesi ile sonuçlanır. Hastaya ulaşım esnasında tedavi kurumu (hastane vb.), ambulans, hasta yakını ve/veya doktoru arasında iletişim sağlanır. Hastanın durumu belli donanıma sahip bir hastanede çözülmesi gereken özel bir durumsa, MEDLINE ekibi hasta ve hasta yakınına bu konudaki alternatifleri sunar ve hastanın hastanedeki yerinin önceden hazırlanmasını sağlayarak, acil durumu bir hizmet bütünlüğü içinde yönetir.

Telefon ile Tıbbi Danışmanlık Hizmeti

Bu hizmet kapsamında, günün her saatinde acil olan veya olmayan sağlık sorunlarında 444 12 12 numaralı MEDLINE Acil Sağlık Hattı aranarak sağlık ile ilgili sorular doktorlarımıza yöneltilebilir. Bu hizmette doktor tarafından tanı konulmaz, ilaç tavsiye edilmez ve reçete yazılmaz. Kişi sorunu hakkında bilgilendirilir ve yönlendirilir.

Acil Durumlar Listesi:

Uluslararası 30 Parametre

• Şuur Kaybına Neden Olan Her Türlü Durum

• MI, Aritmi, Hipertansiyon Krizler: Geçirilmekte olan kalp krizi, acil tedavi gerektiren kalp ritmi bozukluğu türleri, kan basıncının beyin kanaması vb. ciddi durumlara yol açabilecek derecede yükselmesi

• Zehirlenmeler

• Ciddi Genel Durum Bozukluğu: Yaşlılık, besin yetersizliği, yetersiz bakım, uzun süren ağır hastalık vb. nedenlerle kişinin sağlığının genel anlamda tehlikeli olabilecek derecede bozulması

• Trafik Kazası

• Ani Felçler

• Migren ve/veya Kusma, Şuur Kaybıyla Beraber olan Baş ağrıları

• Astım Krizi, Akut Solunum Problemleri

• Yüksek Ateş: Zehirlenme, infeksiyon hastalıkları, sıcak çarpması vb. nedenlerle vücut ısısının konvülzyona (havale) ya da kalp ritim bozukluklarına yol açabilecek derecede (Ortalama 39,5 °C ve üzeridir) yükselmesi

• Ciddi Alerji, Anaflaktik Tablolar: Kalp ritminde bozulma, solunum yollarında tıkanmaya yol açabilecek ciddiyette alerji ya da tansiyon düşmesi durumları

• Akut Batın: Mide, barsak gibi içi boş organların delinmesi, tıkanması ya da düğümlenmesi, iltihaplanması, vb. gibi acil müdahale gerektiren durumlar

• Yüksekten Düşme

• Ciddi İş Kazaları, Uzuv Kopması

• Menenjit, Ensefalit, Beyin Absesi: Sinir sistemi fonksiyonları dolayısıyla da yaşamsal fonksiyonları etkileyebilecek, beyin ve beyni çevreleyen zarla ilgili iltihabi, infektif hastalıklar

• Elektrik Çarpması

• Ciddi Göz Yaralanmaları

• Kurşunlanma, bıçaklanma, kavga, terör, sabotaj, vb

• Renal Kolik: Böbrek taşlarının yol açtığı, ilerlemesi durumunda idrar yolu ya da böbrek hasarına yol açabilecek şiddetli ağrı oluşturan durum.

• Akut Psikotik Tablolar: Aşırı saldırganlığa yol açan nörolojik ya da psikolojik rahatsızlıklar.

• Suda Boğulma

• İntihar Girişimi

• Donma, Soğuk Çarpması

• Isı Çarpması