Yeni Dahilerin Yolunu Açan Eğitim: GEMS

GEMS, Anaokulundan 8. sınıfa kadar her öğrenciye uygulanabilecek nitelikte Matematik ve Fen Bilimleri etkinliklerini içeren bir programdır. California Üniversitesi Lawrence Bilim Merkezi’nde geliştirilen programın temel amacı;  öğrencilerin Matematik  ve Fen sevgisini, ilgisini artırmak, merak oluşturmak. Bu sayede Matematik ve Fen’in hayatlarının parçası olmasına zemin hazırlayarak, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmektir.

İTÜ GVO bünyesindeki Anaokulu ve ilkokullarda MEB müfredatına ek olarak GEMS programı uygulanmaktadır. Tam adı “Great Explorations in Math and Science - Fen ve Matematikte Büyük Keşifler” olan program, Dr. Sedat Üründül Anaokulunda haftada 3 saat,  Beylerbeyi Anaokulu, Dr. Natuk Birkan İlkokulu 1, 2, 3 ve 4. sınıf kademelerinde ve Beylerbeyi İlkokulu 1, 2 ve 3. sınıf kademelerinde her hafta 1 ders saati olmak üzere, GEMS eğitimi almış öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Öğrenciler grup olarak ya da bireysel çalışabilmektedirler

GEMS Öğrencilere Neler Katıyor?

-Bağımsız düşünme becerisi kazanmalarını sağlar.-Problem çözme becerilerini geliştirir.

-Eleştirel akıl ile tanıştırır.

-Temel fen ve matematik becerilerinin önemini gösterir.

GEMS Neden Önemli?

-El ve akıl becerilerine dayanan aktiviteler, fen ve matematik konularında daha etkin öğrenme sağlar.

-Aktiviteye dayanan dersler öğrencinin fen ve matematik karşı ilgisini artırır.

- Grafik çizimi ve yorumu, laboratuvar kullanımı gibi becerileri geliştirir.

California Üniversitesinde geliştirilen  ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında (GVO) matematik-fen bilgi ve becerisi yüksek öğrenciler yetiştirilmesi için uygulanan GEMS programı kapsamında yapılan çalışmalar, her dönem düzenlenmekte olan “Portfolyo Sunum Günleri”nde velilerimizle paylaşılmaktadır.

Eklenme Tarihi:28.02.2014 12:48 Düzenlenme Tarihi:28.02.2014 12:59
İTÜ Ayazağa Kampüsü Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu Maslak Sarıyer/İstanbul