EKO OKULLAR PROJESİ 2018 - 2019

EKO-OKULLAR PROGRAMI

Eko-Okullar Projesi okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda; çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan uluslararası bir projedir. Bu programla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.

Proje, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

Eko-Okullar Projesi, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmanın yanı sıra bu proje kapsamında verilen çevre eğitimi ile üstün başarı sağlamış okullara yeşil bayrak ödülü de verilir. “Yeşil Bayrak” uluslararası düzeyde tanınan, saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Projede iki yıl üst üste çalışıp iki yıl süresince projeyi uygun şekliyle uygulayan okullar, mayıs ayında Eko-Okullar Koordinatörlüğü tarafından okullara gönderilen denetleyiciler tarafından denetlenirler. Denetleme sonucu uygun görülen okullar, “Yeşil Bayrak”  ile ödüllendirilirler.

İTÜ GVO ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU EKO OKUL PROGRAMI

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da Eko-Okullar Projesi’ne devam ediyoruz.  Eko-Tim öğrencileri ile yaptığımız toplantı sonucunda geçen yıl olduğu gibi bu yılki çalışma konumuza yine “Enerji” teması olarak devam ediyoruz. Çalışma konumuz doğrultusunda eylem planımızı oluşturduk. Eko-Tim öğrencilerimiz ile geçen yılki sloganımıza devam etme kararı aldık.

Eko-Tim öğrencilerimizle bu yıl yapacağımız çalışmalarımıza “Yeşil Bayrak” ödülünü almak için daha da detaylı devam edeceğiz. Çevreye duyarlı öğrenciler olarak çalışmalara başlamaya ve farkındalığımızı artırmaya hazırız.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Eko-Okul Çalışma Konusu: Enerji

Eko – Okul Sloganımız: "Boşa Harcama Enerji Kaynaklarını, Korumuş Ol Dünyanı!"

İTÜ GVO ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU EKO OKUL PROGRAMI

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi İlkokulu olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da Eko-Okullar Projesi’ne devam ediyoruz.  Eko-Tim öğrencileri ile yaptığımız toplantı sonucunda bu yılki çalışma konumuzu “Tüketim Alışkanlıklarımız” teması olarak belirledik. Çalışma konumuz doğrultusunda eylem planımızı oluşturduk. Eko-Tim öğrencilerimiz ile sloganımızı oluşturduk.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Eko-Okul Çalışma Konusu: Tüketim Alışkanlıklarımız

Eko – Okul Sloganımız: “Sen Bilinçlisin, Herkese Örneksin!”

İTÜ GVO ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU EKO OKUL PROGRAMI

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında üçüncü kez aldığımız ve “Yeşil Bayrak” ile taçlandırdığımız Eko-Okullar Programı’na 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da tüm coşkumuzla devam ediyoruz.

Çalışmalar kapsamında Eko-Okullar Programı’na kayıtlarımızı yaptırdık. İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu olarak Eko-Tim koordinatörleri ve Eko-Tim öğrencileri ile yaptığımız toplantı sonucu bu yılki çalışma konusunu “Tüketim Alışkanlıklarımız” teması olarak seçtik. Çalışma konumuz doğrultusunda eylem planımızı oluşturduk. Eko-Tim öğrencilerimiz ile sloganımızı oluşturduk.

Eko – Okul Sloganımız: "Gereksiz Tüketim Yapma, Geleceğini Kısaltma."

Anaokulu eylem planına ulaşmak için tıklayınız.

İlkokul eylem planına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaokul eylem planına ulaşmak için tıklayınız.

Eklenme Tarihi:30.10.2015 09:40 Düzenlenme Tarihi:07.12.2018 09:19
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar