Genel Bilgiler

Kütüphanemizin amacı öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını ve kütüphane kullanma kültürünü aşılamak, öğrenme sürecinde kütüphaneyi aktif kılmak, bunun için araştırma ve gelişmeleri takip etmek ve bilgiye en hızlı erişimi sağlayabilmektir.

Kütüphanemizdeki kitapların tamamı elektronik ortama aktarılmış durumdadır. Kütüphanemiz 10000'e yakın kaynağa sahiptir. Koleksiyon ağırlıklı olarak kitaplardan oluşmakta; bunun yanı sıra danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük,atlas vb.), film ve belgesel CD'leri de bulunmaktadır. Her sınıf seviyesine uygun hikaye, roman ve araştırma kaynakları kütüphanemizde bulunmaktadır. Kütüphane aynı anda 50 kişi ağırlayacak kapasiteye sahiptir. Kütüphanede internet erişimine açık bilgisayarlar bulunmaktadır.

Kütüphane kullanımı için öğrenci ve öğretmenlerimizin her birine bilgisayar sisteminde birer kullanıcı hesabı açılmaktadır. Bu doğrultuda her kullanıcıya kendine ait bir kütüphane kartı verilmekte ve kütüphane işlemleri elektronik sistemde yapılmaktadır. Kullanıcılar böylelikle kütüphaneye uğramaksızın yayınlara ve kullanıcı bilgilerine Internet üzerinden ulaşabilmektedir. Katalog taramak, kitap ayırtmak,yeni gelen kitapları izlemek, ödünç alınan kitapların iade sürelerini takip etmek, geciken kitapların süresini uzatmak gibi işlemleri bu sistem üzerinden online yapabilmektedirler.

Kütüphanemizde, İTÜ Dokümantasyon ve Daire Başkanlığı'na bağlı olarak INNOPAC kütüphane programı ve LIBRARY OF CONGRESS sınıflama sistemi kullanılmaktadır.

Eklenme Tarihi:01.05.2012 21:37 Düzenlenme Tarihi:13.02.2013 00:53
İTÜ Ayazağa Kampüsü Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu Maslak Sarıyer/İstanbul