Kütüphane Kuralları

1. Kütüphane hafta içi 08:30 – 17:00 saatleri arasında kullanıcılara (öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve personele) hizmet vermektedir.

2. Kütüphane, öğrencilerin tüm teneffüslerde ve okul sonrasında kullanımına açıktır.

3. Yiyecek ve içecek ile kütüphaneye girilemez.

4. Kütüphane içerisinde başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak yasaktır.

5. Kütüphanede bulunan materyaller ödünç işlemi yapılmadan kütüphane dışına çıkarılmamalıdır.

6. İlköğretim öğrencileri 15 gün süre ile 2 kitap ödünç alabilirler.

7. Gerekirse ve başkası tarafından rezerve edilmemişse, kitabın iade tarihi kitap kütüphaneye getirilerek uzatılabilir veya uzatma işlemi kullanıcı tarafından internet üzerinden yapılabilir.

8. Öğrenciler ödünç aldıkları kitapların sürelerini en çok 3 kez uzatabilirler.

9. Ödünç aldığı kitapların gecikme süresi toplam 25 güne ulaşan öğrenci 3 gün süreyle kütüphaneden yararlanamaz.

10. Referans kaynakları (ansiklopedi, sözlük, atlas vb.) ödünç verilmemektedir. Ödünç verilmeyen kaynaklar için fotokopi hizmeti verilmektedir.

11. Ödünç alınan kitap zarar gördüğü ya da kaybolduğu takdirde, okuyucudan aynı kitabı temin etmesi, temin edilemediği durumlarda ise kütüphanenin belirleyeceği 2 adet kitabı kütüphaneye almaları gerekmektedir.Aksi halde öğrenci kütüphaneden ödünç kitap alamaz.

12. Kullanıcılar, kütüphaneden başkası adına kitap alamaz, aldığı kitabı bir başkasına ödünç veremez.

13. Kütüphaneyi kullanmak isteyen sınıfların herhangi bir karışıklık olmaması için önceden randevu alması gerekmektedir.

14. Kütüphanecilere her türlü bilgi ihtiyacında başvurulabilir. Kütüphane ortamında bulunamayan her türlü bilgi için gerekli yönlendirmeler yapılır ve çözüm yolları üretilir.

Eklenme Tarihi:02.05.2012 08:37 Düzenlenme Tarihi:10.05.2012 12:16
İTÜ Ayazağa Kampüsü Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu Maslak Sarıyer/İstanbul