Okulumuzun Tarihçesi

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’ndan üçüncüsü olan Özel Ekrem Elginkan Lisesi 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime başlamıştır. İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi, Elginkan Vakfı’nın bağışı ile inşa edilmiştir. 2005 yılında tamamlanarak İTÜ Geliştirme Vakfı’na teslim edilmiştir. Kültürel Sosyal ve Sağlık Tesisleri İnşa ve İşletme A.Ş tarafından bina donanımı tamamlanmıştır. Ayrıca 2005 yılında bir yüzme havuzu okula ilave edilmiştir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi Kurucu Temsilcisi Prof.Dr.Mehmet KARACA,  lise eğitimine büyük önem vermekte ve her vesile ile bu desteğini göstermektedir.

Atatürkçü, laik ve Cumhuriyetçi bir düşünce yapısıyla Özel Ekrem Elginkan Lisesi Türkiye’nin geleceğine büyük yatırım yapmaktadır. Çağdaş bir eğitim merkezi olan Özel Ekrem Elginkan Lisesi akademik, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda öğrencilerin gelişimini hedeflemektedir.

Okulumuz, 2005-2006 Eğitim öğretim yılında hazırlık+ 4 yıllık yabancı dille eğitim yapan özel bir Anadolu Lisesi Programı ile eğitime başlamıştır. Bu programın gereği olarak matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji dersleri İngilizce olarak öğretilmektedir. 2009 Mayıs ayında Uluslararası Bakalorya Organizasyonundan (IBO) akreditasyon alarak Uluslararası Bakalorya Diploma Programı, okulumuzda 2009-2010 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlamıştır.

Eklenme Tarihi:02.05.2012 09:59 Düzenlenme Tarihi:11.09.2017 15:06
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul