Eko Okullar

Okulumuzda bir Çevre Eğitimi Projesi olan Eko-Okullar Programı uygulanmaktadır. Bu proje kapsamında 2013-2014 Akademik yılından bu yana Yeşil Bayrak ödülüne sahibiz. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

Eko-Okullar Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.

2018-2019 Akademik yılı boyunca çalışacağımız Eko-Okul temamız “Biyolojik Çeşitlilik”, ilkemiz ise Bir V m Çeşitlilikle Var Olanım olacaktır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için:

ek 1:eylem planı

Eklenme Tarihi:07.01.2016 11:31 Düzenlenme Tarihi:12.10.2018 13:45