ONLINE Katalog Tarama İçin Tıklayınız

Kütüphanemizde, İTÜ Dokümantasyon ve Daire Başkanlığı'na bağlı olarak INNOPAC kütüphane programı ve LIBRARY OF CONGRESS sınıflama sistemi kullanılmaktadır.

KÜTÜPHANE KURALLARI

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğretmenleri, personeli ve öğrencileri aşağıda yer alan kurallar doğrultusunda kütüphane hizmetinden yararlanabilirler.

* Kütüphaneye palto, çanta vb. özel eşyalarlarla girilmeyecektir.
* Kütüphaneye yiyecek ve içecek sokulmayacaktır.
* Kütüphaneye girerken cep telefonları kapalı olacaktır..
* Kütüphane içinde, başkaları rahatsız edilmeyecek, sesli olarak çalışılmayacaktır.
* İzin alınmadan kütüphane dışına kitap ya da başka bir yayın çıkartılmayacaktır.
* Kütüphanedeki kitap, yayın, malzeme ve araç - gerece zarar veren ya da kaybedenler aynısını temin edecek veya temin edilememesi durumunda bedelini ödeyecektir.
* Kullanılan kitaplar raflara yerleştirilmeyecek, masalarda bırakılacaktır.
* Ödünç verme sistemi hakkında daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

NOT: Yukarıda yazılı olanlar "OKUL KURALLARI" kitapçığında yer alan "Disiplin Kuralları" ve "Cezayı Gerektiren Davranışlar" la bir bütündür.(Burada yazılı diğer kurallar kütüphane içinde aynen geçerlidir.)

VERİ TABANI KULLANMA KILAVUZU

İTÜ Kütüphanesi, yayıncı ve firmalarla yaptığı lisans anlaşmaları ile değişik elektronik kaynaklara abone olmuş ya da deneme olarak kullanmaktadır. Yapılan anlaşmalardaki kuralların herhangi bir kişi tarafından ihlal edilmesi, geçici bir süre için veritabanının Üniversitemize kapatılmasına yol açabilmekte, bazı durumlarda ise, anlaşma iptal edilerek,veritabanının Üniversitemize tamamen kapatılmasıyla sonuçlanmaktadır.

Bu tür problemleri engellenmek için aşağıda belirtilen kurallara uyarak bize yardımcı olabilirsiniz.

İZİN VERİLENLER :
" Belirli sayıda basılı veya elektronik kopya alınabilir. (Örneğin, tek bir makale, kitabın küçük bir bölümü, tek bir tezin belirli sayfaları gibi)
" Kendi bilgi ihtiyacınızı karşılamak amacıyla kullanabilirsiniz. (Örneğin, araştırmanızda veya dersinizde)
" Veritabanlarından aldığınız bilgiyi okul içerisinde personel ve öğrencilerle paylaşabilirsiniz.

İZİN VERİLMEYENLER :
*
Veritabanlarından ticari amaçlı veya sistematik olarak robot ve benzeri yazılımlar kullanılarak, çok sayıda yayının kopyalanması, kişisel bilgisayara aktarılması yasaktır.
* Veritabanının satılması, içeriğinin dağıtılması yasaktır.
* Veritabanından kopyalanan bilgilerin, İTÜ dışındaki kimselere aktarılması yasaktır.
* Veritabanından kopyalanan içerik bilgisinin veya makalenin e-mail listeleri ile dağıtılması yasaktır.
* Veritabanından indirilen kayıtlar üzerinde değişiklik yapılması ya da bunlardan yararlanılarak benzer çalışmaların yaratılması yasaktır.

Not: Bazı kullanıcılarımızın abone olduğumuz veritabanlarından robot programlar arayıcılığıyla sistematik dowload yaptıkları tesbit edilmektedir. İTÜ'yü yasal sorumluluk altına sokacak olan bu tür ihlalleri yapan kullanıcıların IP'leri tesbit edilerek haklarında işlemler yapılabilecektir.

Eklenme Tarihi:02.05.2012 12:10 Düzenlenme Tarihi:01.12.2015 09:21
İTÜ Ayazağa Kampüsü Ekrem Elginkan Lisesi Maslak Sarıyer/İstanbul