Sıkça Sorulan Sorular

1. Kitap ödünç alma sisteminden kimler yararlanabilir?

Yanıt: Bu hizmetten ilköğretim öğrencileri, öğretmenler, idari personel ve veliler yararlanabilir.

2. Kaç tane kitap ödünç alabilirim?

Yanıt: Öğrenciler 15 günlük süreyle 2 (iki) kitap, öğretmenler ise 30 günlük süreyle 5 (beş) kitap ödünç alabilirler.

3. Kütüphanedeki tüm kaynaklar ödünç alınabilir mi?

Yanıt: Kütüphaneden sadece kitaplar ödünç alınabilir. Ansiklopedi, atlas, dergi, sözlük,…gibi kaynaklar ödünç alınamaz. Bu kaynaklar için okul içerisindeki fotokopi hizmetinden yararlanılabilir.

4. İstediğim kitabı nasıl ödünç alabilirim?

Yanıt: Ödünç almak istediğiniz kitabı mutlaka görevliye gösterip kütüphane kartınızla birlikte bilgisayara kaydını yaptırmanız gerekir.

5. Kütüphane kartımı kaybettim yinede kitap ödünç alabilir miyim?

Yanıt: Eğer kartınız yanınızda yoksa okul numaranızı söyleyip kitap ödünç alabilirsiniz.

6. Ödünç aldığım kitabı kaybettim ne yapmalıyım?

Yanıt: Kaybolduğundan gerçekten eminseniz kitabın aynısını dışarıdan satın alıp tekrar kütüphaneye iade etmeniz gerekmektedir. Bunu için kütüphaneye başvurup kitabın kimlik bilgilerinin (yayınevi, yazarı, basım yılı…) alınmasında fayda vardır. Eğer kitap basımdan kalkmışsa kütüphanenin belirleyeceği bir kitabın alınıp teslim edilmesi gerekmektedir.

7. Ödünç aldığım kitabın iade süresi bitiyor ama kitabı hala bitiremedim ne yapmalıyım?

Yanıt: Kitabı kütüphaneye getirerek süresini uzatabilirsiniz.

8. Kütüphaneye alınmasını istediğim kitaplar için ne yapmalıyım?

Yanıt: Kütüphaneye gelerek alınmasını istediğiniz kitabın bilgilerini (kitap adı, yazarı, yayınevi) bırakabilirsiniz veya e-posta yoluyla bu bilgileri iletebilirsiniz. İstekleriniz değerlendirildikten sonra kitabın kütüphaneye alınması sağlanmaktadır.

9. Kütüphaneye kitap bağışlayabilir miyim?

Yanıt: Elinizde bulunan kitapları kütüphaneye bağışlayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi:02.05.2012 00:00
İTÜ Ayazağa Kampüsü Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu Maslak Sarıyer/İstanbul