Müzik Eğitimi Bölümü

MÜZİK BÖLÜMÜ

Müzik bölümü olarak amacımız; öğrencilerimizin müzik beğenilerini ve kültürlerini oluşturmak, ifade yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, onları estetik anlayışa sahip bireyler olarak yetiştirmektir.

Ders programımız, MEB müzik dersi öğretim programı doğrultusunda düzenlenir, Müzik Dersi Öğretim Programı öğrenme alanlarına ek olarak tüm dünyada yaygınlık kazanmış olan “Orff “ öğretisi çerçevesinde “Müzik ve Hareket Eğitimi” ile zenginleştirilir.

ANAOKULU MÜZİK DERSİ

Orff yaklaşımı ile yapılan müzik eğitimi, temel olarak tüm öğrencilerin oyun ortamında potansiyelleri ölçüsünde derse katıldıkları, birlikte keşfederek, deneyerek öğrendikleri doğal bir süreçtir. Okulumuzda Orff yaklaşımı çerçevesinde müzik ve hareket eğitimi, okul öncesi dönemi itibariyle başlamaktadır. Müzik eğitimi bireyin çok yönlü gelişimine olumlu katkılar sağladığından ve okul öncesi dönem de bireyin en hızlı geliştiği dönem olduğundan Orff öğretisinin yanı sıra ritim çalışmaları, şarkılı oyunlarla canlandırmalar, solo ve koro şeklinde söylenen şarkıların yanı sıra her ay bir besteciyi tanıma,  müzik dinleme etkinliklerine de yer verilmektedir.

İLKOKUL MÜZİK DERSİ

İlkokul 1. sınıf seviyesinde Orff çalışmaları ağırlıklı olarak sürdürülmekteyken, öğrencilerimizle birlikte şarkı söyleme ve ritim çalışmaları devam etmektedir.

İlkokul 2, 3.sınıf seviyesinde ise çalışmalarımıza ek olarak temel nota eğitimine, solfej okuma-yazma, koro, solo şarkı söyleme ve müzik dinleme etkinliklerine yer verilmektedir.

İlkokul 4.sınıf müzik derslerinde “Keman, Gitar, Yan Flüt, Piyano, Perküsyon, Koro” alanlarında branş eğitimi verilmektedir

ORTAOKUL MÜZİK DERSİ

Ortaokul 1, 2, 3.sınıf seviyelerinde müzik derslerinde “Keman, Gitar, Yan Flüt, Piyano, Perküsyon, Koro” alanlarında branş eğitimi verilmektedir.

Ortaokul 4.sınıf seviyelerinde müzik kültürü, nota eğitimi, koro ve solo olarak şarkı söyleme ve müzik dinleme etkinlikleriyle devam etmektedir.

Mini Konservatuvar Çalışmalarımız

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı içinde okulumuzda gerçekleştirilen “ Mini Konservatuar” çalışmalarımız; dördüncü eğitim yılında çocuklara müziği erken yaşta doğru öğretmek, yeteneği olanları keşfetmek ve yönlendirmek amacıyla okulumuz müzik öğretmenleri ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında uygulanmaktadır.

Çalışmalarımız, anaokulu hazırlık yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerin çalgı eğitimine hazırlanmaları amacıyla Temel Müzik Eğitimi, ilkokul 1.sınıftan ortaokul 8. sınıfa kadar ise farklı sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için bireysel çalgı eğitimi ile devam etmektedir. Çalgı eğitimleri, öğretmen ve öğrencimizin katılımı ile bireysel Temel Müzik Eğitimi 8 – 10 kişilik, Ritim Atölyesi üçer kişilik öğrenci grupları halinde verilmektedir.

Mini konservatuar eğitim programımız, on dörder haftalık iki dönem halinde 28 hafta sürecektir; programımız 6 Ekim 2018 Cumartesi günü başlamış olup 18 Mayıs 2019 tarihinde tamamlanacaktır.

Kurs dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilere, “İTÜ GVO/İTÜ TMDK Mini Konservatuvar Programı Kur Sertifikası” verilecektir.

Eklenme Tarihi:03.05.2012 08:53 Düzenlenme Tarihi:19.12.2018 16:02
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar