2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Toplum Hizmeti Çalışmaları

PLANLANAN TOPLUM HİZMETİ ÇALIŞMALARI

1. “Engelli olmak, hayatın içinde olmaya engel değildir.” Sloganı ile yürüttüğümüz plastik kapak toplama kampanyası

2. Okulumuz civarındaki Muhtarlıklar ile işbirliğinde yürütülen ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giysi temini

3. Mardin ili Artuklu ilçesi Tozan İlkokul ile yürütülen kardeş okul projesi

4. Sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırma amaçlı oluşturulan Kuş evleri projesi: Bu proje ile hem okulumuz bahçesindeki ağaçları hem de okulumuz çevresine bulunan bir parktaki ağaçlara kuş evlerimizi yerleştirdik.

5. Pet Su Şişesi Toplama Kampanyası: Okul Öğrenci Meclisi’nin kararıyla fen bilimleri bölümü rehberliğinde öğrencilerimizde bütün canlılara, doğal çevreye karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturma çalışmalarımıza “Pet Sularımızın Şişelerini Çöpe Atmayalım, Geri Dönüşüme Uğratarak Yaşamımızı Kolaylaştıralım” başlıklı proje ile devam ediyoruz. Sınıflarımızda ‘’Geri dönüşüm nedir? Neden geri dönüşüme katkıda bulunmalıyız? Pet şişeler nasıl geri dönüştürülür? Geri kazanılmış pet şişelerden neler yapılır?’’ içerikli  sunumu izleterek çalışmalarımıza başladık.

Öğrencilerimizin tüm bu çalışmalarla kendilerinin farkında duygu ve düşüncelerini aktarabilen bireyler olarak yetişmelerine; empati becerilerini destekleyen başkaları için düşünebilen bireyler olabilmelerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Eklenme Tarihi:07.12.2016 13:12 Düzenlenme Tarihi:29.12.2016 10:21
Beylerbeyi Mahallesi Vakıf Tarla Altı Sokak No: 1 Beylerbeyi / Üsküdar