Hijyen Kriterleri

HİJYEN KRİTERLERİ VE HASTALIKLARA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Sayın Velilerimiz,

Sizlerin desteği olmaksızın çocukların hastalıklardan korunması mümkün değildir. Sizlerden bir kez daha ricamız ateşi, burun akıntısı, öksürük v.b rahatsızlıkları olan çocuklarınızı okula göndermemenizdir. Eğer çocuğunuz hasta olup, doktoru tarafından rapor edilen, tanısı konulmuş bir rahatsızlığı oldu ise bekletmeden raporunu kurumumuza bildirmenizi önemle rica ederiz.

Okulumuzun uygulanan hijyen kriterleri aşağıdadır;

Okulumuzda bir personelimizin görevi, gün içinde yalnızca banyo, tuvaletler ve armatürlerinin temizliğini yapmak ve hijyenini sağlamaktır. Bu personelimize, hijyen kriterlerimiz nedeni ile başka hiçbir görev verilmemiştir. Ayrıca yapılan tüm temizlik işleri yöneticiler ve personel sorumluları tarafından da denetlenmektedir.

• Okul ortamı, sabah kahvaltıdan, öğlen yemekten, ikindi kahvaltısından, çocuklar dışarıya çıkıp tekrar geldikten ve tüm çocuklar eve dağıldıktan sonra temizlenmektedir.
  • Sınıfların kapı kolları, yerleri sıklıkla temizlenmektedir.
  • Lavabolar ve banyo armatürleri de aynı işlemden geçmektedir. Ayrıca klozetler akşamüstü çocuklar gittikten sonra, zafiranlanmaktadır.
  • Sınıflar ve ortak alanlar her dönem Ecolab Bendurol Forte  Kir Sökme maddesi kullanılarak makine ile temizlendikten sonra, Ecolab Floordress E-210 Cila ile korunmaktadır.
  • Öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltıları öncesinde ve sonrasında, ellerinin kirlenmesine neden olan aktivitelerinden sonra sıvı sabunlarla ellerinin yıkanması sağlanmaktadır.
  • Ana Mutfak ve yan ünitesi de günde ortalama 5 kez temizlenmektedir. Cuma günleri tüm personel tarafından, saat 20: 00 ‘ ye kadar okulun genel temizliği yapılmaktadır. Mutfağa bu alanda çalışan personel haricinde kimse alınmamaktadır.
  • Tüm tabak, bardak, çatal, kaşık vs. gibi çocukların yedikleri ve içtikleri materyaller bulaşık makinesi ile yıkandıktan sonra buhar makinesinde etüve edilmektedir.
  • Okulumuzda kullanmakta olduğumuz damacana su pompaları, 15 günde bir kristal potasyum permanganatlı suya atıldıktan sonra, bir gece permanganatlı suda bekletilmektedir.
  • Tüm çalışan personel kahvaltılar ve yemek servisi sırasında maske, bone ve eldiven kullanmaktadır. Personel okul doktoru tarafından her türlü enfeksiyona karşı bilinçlendirilmektedir.
  • Dışarıdan gelen hiç kimse galoşsuz olarak okula sokulmamaktadır.
  • Öğretmenlerimiz ise okul içerisinde sadece okul içinde kullandıkları ayakkabıları ile dolaşmaktadırlar.
  • Hasta olan çocuklar okula alınmamaktadırlar. Ancak okula hasta gönderildiklerinde de öğrenci revire  alınarak, aileleri haberdar edilmekte ve öğrenci aileye teslim edilmektedir. Okul tarafından öğrencinin alınması gerektiği iletildiğinde gerekli hassasiyeti göstermeniz önemlidir.

Eğitim- öğretimin aksamaması adına yukarıdaki tedbirleri aldığımızı bilgilerinize rica ederiz.

Sevgi ve saygılarımızla .

Okul Yönetimi

Eklenme Tarihi:08.05.2012 08:44 Düzenlenme Tarihi:14.01.2019 12:04