CSM Bilişsel Beceri Programı Başladı

Öğrencilerin bilişsel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okullarımız tarafından eğitime dahil edilen bilişsel beceri ölçme programı Cognitive Skills Meter (CSM), uygulanmaya başlandı. Problem çözme, zihinsel esneklik, dikkat, hafıza, dürtü kontrolü, reaksiyon süresi ve odaklanma seviyesi gibi bilişsel beceri konularında, 4 farklı testin uygulandığı programda, öğrencilerimizin testle birlikte bireysel beceri alanları da tespit edilerek, geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak.
Yale Üniversitesi’nin bu alanda yaptığı çalışmaların incelenmesi sonucu Türk akademisyenler tarafından geliştirilen ve okulumuz PDR birimi tarafından uygulanan CSM programı, bilişsel becerilerin geliştirilmesi için kritik evre olan 6-15 yaş arası çocuklar için hazırlandı. Program, çocukların öğrenme süreçlerini etkin hale getirme, öğretmenler ve aileler tarafından çocuğun kariyer gelişimini bütünsel olarak değerlendirme fırsatı sunması açısından büyük önem taşıyor.
1.10.2019

ANASAYFA  |  K12NET  |  İTÜGVONET  |  WEBMAIL  |  TANITIM FİLMİ  |  İLETİŞİM

İTÜ GVO © 201İzmir NESAN Yerleşkesi: Menderes Caddesi Sevgi Mahallesi No: 9 Gaziemir - İzmir