Matematiksel Modelleme Yarışması

DESIGN YOUR MATHEMATICAL MODELING (DYMM-3)

(Matematiksel Modellemeni Tasarla)
YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE SON BAŞVURU 1 MART 2019 TARİHİNE UZATILMIŞTIR

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR ORTAOKULU VE ANADOLU LİSESİ.

YARIŞMANIN KONUSU: ÖĞRENCİLERDEN, AŞAĞIDA BELİRLENEN DERSLERDEN BİRİNİ SEÇEREK (FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, FEN VE TEKNOLOJİ, SOSYAL BİLGİLER, TARİH, COĞRAFYA, TÜRKÇE, TEKNOLOJİ TASARIM, SANAT, SPOR) GERÇEK YAŞAMDAN ALINAN BİR SORUNA MATEMATİKSEL MODELLEME YÖNTEMİ İLE TASARLAYARAK ÇÖZÜM ÜRETMELERİ BEKLENMEKTEDİR.
YARIŞMA, TÜRKİYE GENELİNDE OLUP BAŞVURULAR OKULUN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILACAKTIR.

YARIŞMANIN AMACI: MATEMATİKSEL MODELLEME, GERÇEK HAYAT DURUMUNUN MATEMATİK DİLİNE AKTARILMA VE MATEMATİKSEL OLARAK İFADE EDİLME SÜRECİDİR. ÖĞRENCİLERİN MATEMATİĞİ DAHA ANLAMLI VE GERÇEK HAYATLA İLİŞKİLİ ÖĞRENMELERİNE YARDIMCI OLACAĞI VARSAYIMI, MODELLEMENİN MATEMATİK EĞİTİMİNDE KULLANILMASI GEREKLİLİĞİ FİKRİNİN TEMEL DAYANAĞIDIR.

MODELLEMENİN SADECE MATEMATİK DERSİNDE SINIRLI KALMAYIP DİĞER BRANŞLARLA DİSİPLİNLERARASI YAPILMASI AMAÇLANMIŞTIR. YAŞAM TEK BİR DİSİPLİNDEN OLUŞMAZ. EĞİTİMİN AMACI BU İLİŞKİLENDİRMEYİ SAĞLAMAKTIR.

TÜRKİYE GENELİNDE ORTAOKUL 8., LİSE 9., 10. VE 11. SINIFLAR ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN DESIGN YOUR MATHEMATICAL MODELING (DYMM)-(MATEMATİKSEL MODELLEMENİ TASARLA) YARIŞMASI İLE ÖĞRENCİLERİN MATEMATİK DERSİNİ GERÇEK HAYATLA VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRİP KALICI ÖĞRENMELERİ SAĞLAYABİLMELERİ AMAÇLANMAKTADIR.

TÜRÜ: DİSİPLİNLER ARASI MODELLEMEYE DAYALI YARATICILIK YARIŞMASI

HEDEF KİTLE: ORTAOKUL 8, LİSE 9. , 10. VE 11. SINIF ÖĞRENCİLERİ

YARIŞMA TAKVİMİ:

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR 3 ARALIK 2018 - 1 MART 2019 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. PROF. DR TURGUT ÖZİŞ VE İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN İNCELENİP ÖN ELEMEDEN GEÇEN VE FİNALE KALAN PROJELER 04 MART 2019 TARİHİNDE OKULUN İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANACAKTIR. FİNAL YARIŞMASI 21 MART 2019 TARİHİNDE İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR OKULLARI KONFERANS SALONUNDA YAPILACAKTIR.

KATILIM ŞARTLARI:

• BU YARIŞMAYA 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA TÜM TÜRKİYE’DE BULUNAN RESMİ  YA DA ÖZEL ORTAOKULLARIN 8.SINIF, LİSELERİN 9. ,10. VE 11. SINIFLARINA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLER KATILABİLİRLER.
  • HER OKUL DİLEDİĞİ KADAR ÖĞRENCİSİNİ YARIŞMAYA KATILIMCI OLARAK YÖNLENDİREBİLİR.
  • KATILIMCILAR 3 ARALIK 2018 -  1 MART 2019 TARİHLERİ ARASINDA OKULUN İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANACAK KATILIM FORMUNU DOLDURARAK, HAZIRLADIKLARI MATEMATİKSEL MODELLEME BİLGİLERİNİ WORD YA DA PDF FORMATINDA EKLEYEBİLECEKLER VE FOTOĞRAF KAYDEDEBİLECEKLERDİR.

BU TARİHTEN SONRA KATILIM KABUL EDİLMEYECEKTİR.

YAPILAN DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA FİNALE KALAN KATILIMCILAR.04 MART 2019 TARİHİNDE OKULUN İNTERNET SİTESİNDE İLAN EDİLECEKTİR.

FİNAL 21 MART 2019 PERŞEMBE GÜNÜ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR OKULLARI KONFERANS SALONUNDA YAPILACAKTIR.

KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

ANASAYFA  |  K12NET  |  İTÜGVONET  |  WEBMAIL  |  TANITIM FİLMİ  |  İLETİŞİM

İTÜ GVO © 201İzmir NESAN Yerleşkesi: Menderes Caddesi Sevgi Mahallesi No: 9 Gaziemir - İzmir