Genel Müdürümüzden

Kıymetli Velilerimiz,  Sevgili Öğrencilerimiz,

Büyük emek ve yoğun çalışmalar sonucunda kurumumuzun kuruluşunu gerçekleştirirken, inancımın ve bitmeyen heyecanımın en temel kaynağı İTÜ felsefesi olmuştur. Çünkü biliyordum ki İTܒlü olmak gelecek için çalışmak, büyük hedefler koymak, yenilikçi düşünebilmek, öngörü sahibi olmak demekti.

Bu düşünceyle,  öğrencilerimizin geleceğinin köklü bir temele dayanmasını sağlayabilmek için; anaokulundan üniversiteye kadar olan eğitim sürecinde nitelikli öğrenci yetiştirmeyi ve topluma kazandırmayı amaçlayan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın İzmir’de kuruluşunu gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve gurur duymaktayız.

Okulumuzdaki tüm eğitim süreçlerini; gücümüzü ve bilimsel bakış açımızı aldığımız İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul’da 4 ayrı okulu bulunan eğitimde 15. yılını tamamlamış İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ile yapılandırmaktayız. Eğitim öğretim faaliyetlerimiz, öğrencilerimizin bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel becerileri yönünden en üst potansiyele ulaşmalarını sağlamaya,  ilgi ve yeteneklerinin keşfedilip geliştirilmesine yönelik olarak planlanmaktadır.

Sevgili öğrencilerimiz, sizler güçlü bir akademik program doğrultusunda; sanat, spor, yabancı dil ve kültürel faaliyetlerde çeşitli görevler alarak, zengin kulüp seçenekleri ile sosyalleşerek, modern ve güvenli bir kampüste eğitim alarak tam donanımlı bireyler olarak yetişiyorsunuz.  Ne kadar şanslısınız ki; değerli aileleriniz sizlere bu imkânları sağlamakta. Bu yüzden öncelikli göreviniz; ailenize, vatanınıza faydalı, ilkeli, özsaygısı yüksek, sağlam karakterli bireyler olma yönünde çalışmak olmalıdır.

Sizler, sembolümüz olan arının üretkenliğine ve çalışkanlığına sahip, ulusal ve uluslararası değerlerinin bilincinde olan, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, genç liderler olarak yetişip, topluma örnek bireyler olacaksınız.

Yönetici ve eğitim kadromuzla; bizler sizlerin yanınızda olacağız, önümüzde ise yolumuzu aydınlatan Atatürk ilke ve devrimleri olacak.

Değerli Velilerimiz, birlikte paylaştığımız sorumluluğun her zaman bilinci içinde, sizlerin destekleri ve işbirliği ile çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim yaşantısı sağlayarak, onları güzel bir geleceğe hazırlayacağımıza inanıyorum.

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir ailesi olarak ‘ Varlığımız, her zaman her yerde sizinledir.’

Sevgi ve saygılarımla

Esra SANDALCI ADAM

İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Genel Müdürü