Fiziksel Olanaklar

Modern bir mimariye ve akıllı bina teknolojilerine sahip Özel İzmir İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları NESAN Yerleşkesi, eğitim binası, idari bina ve spor kompleksi olmak üzere 3 ayrı yapıdan oluşmaktadır.

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları NESAN Yerleşkesi; 6 anaokulu, 16 ilkokul, 16 ortaokul ve 12  lise olmak üzere toplam 50 sınıfa ve 1.088 öğrenci kapasitesine sahiptir.

Okulun iklimlendirmesi çevreci bir anlayışla VRF sistemi ile yapılmaktadır. Her bağımsız alan kendine özgü VRF iç ünitesi ile iklimlendirilmekte, kapalı-açık mekân sıcaklık dengesinin sağlanmasıyla öğrencilerin sağlığının hava değişiminden olumsuz etkilenmesi önlenmiştir. Anaokulundaki tüm sınıflarda yerden ısıtma sistemi mevcuttur. Tüm Binalarda Merkezi Kontrollü Yangın Sensör Sistemi ile güvenli bir eğitim ortamı sağlanmaktadır.

Her kademede sağlıklı bir eğitim ortamı kurulmasına özellikle dikkat edilmiştir. Tüm okul antibakteriyel yer döşemesi ile donatılmış ve duvarlarda su bazlı boya kullanılmıştır. Yemekhanenin fiziki yapısı ve servis alanı düzenlemeleri, öğrencilerimizin sağlığının ve güvenliğinin dikkate alındığı bir anlayışla planlanmıştır.

Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin fiziksel ve duygusal gelişimlerinin yarattığı fark nedeniyle tüm kademeler birbirinden bağımsız olacak biçimde ve ilgili kademedeki öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde tutularak yapılmıştır.

İTܒnün 2013 yılında başlattığı ve uzun soluklu bir proje olarak 10 ayrı aşamayı içeren Yeşil Kampüs projesi çerçevesinde benimsediği ilkeler,
İTÜ GVO okullarına da rehberlik etmektedir. Bu farkındalıkla yapılandırılan İzmir NESAN Yerleşkesinde, öğrencilerin doğayla iç içe olması, doğa sevgisi kazanması ve bu sayede çevreyi koruma içgüdüsü geliştirmesi hedeflenmektedir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları NESAN Yerleşkesinin sunduğu eğitim olanaklarından bazıları şöyledir:

• GEMS Laboratuvarı
  • 600 Kişilik Yemekhane
  • Tüm Okullara Özel Hobi ve Etkinlik Alanları

ANASAYFA  |  K12NET  |  İTÜGVONET  |  WEBMAIL  |  TANITIM FİLMİ  |  İLETİŞİM

İTÜ GVO © 201İzmir NESAN Yerleşkesi: Menderes Caddesi Sevgi Mahallesi No: 9 Gaziemir - İzmir