KÜTÜPHANELERİMİZ

Anasayfa »  Destek Birimleri » Kütüphanelerimiz

Kütüphanelerimizin amacı, öğrenme sürecinde kütüphaneyi aktif kılmak, bunun için araştırma ve gelişmeleri takip etmek ve bilgiye en hızlı erişimi sağlayabilmektir.

Kütüphanelerimiz 15000'e yakın dermeye sahiptir. Kütüphanelerimiz, derme ağırlıklı olarak kitaplardan oluşmakta; bunun yansıra danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük vb.), film ve belgesel CD ve DVD'leri de bulunmaktadır. Her sınıf seviyesine uygun hikaye, roman ve araştırma kaynaklarına sahip kütüphanelerimiz aynı anda 100 kişi ağırlayacak kapasiteye sahiptir.

Öğrencilerin her birine bilgisayar sisteminde birer kullanıcı hesabı açılmaktadır. Bu doğrultuda her öğrenciye kendine ait bir kütüphane kullanıcı kartı verilmekte ve kütüphane işlemleri elektronik sistemde yapılmaktadır. Öğrenci böylelikle kütüphaneye uğramaksızın yayınlara ve kullanıcı bilgilerine Internet üzerinden ulaşabilmektedir.

Kütüphanelerimizde, İTÜ Dokümantasyon ve Daire Başkanlığı'na bağlı olarak INNOPAC kütüphane programı ve LIBRARY OF CONGRESS sınıflama sistemi kullanılmaktadır.

Geri Dön

ANASAYFA  |  İTÜGVONET  |  WEBMAIL  |  TANITIM FİLMİ  |  İLETİŞİM

İTÜ GVO © 2014 Ayazağa Yerleşkesi: İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maslak / İstanbul

Beylerbeyi Yerleşkesi: Beylerbeyi Mah. Vakıf Tarla Altı Sok. No: 1 Üsküdar / İstanbul