KURUCU TEMSİLCİMİZDEN

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ailesine bu yıl katılan sevgili öğrencilerimiz,

244 yıllık köklü bir geleneği, eğitimdeki derin birikimiyle birleştiren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet; düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.” sözünün ışığındayeni nesillere kapılarımızı bu yıl da açmaktan ötürü gururluyuz. Değişen dünyaya uyum sağlayabilen, bilimde ve sanatta yenilikleri takip eden ve spora gönül veren; nitelikli, çağdaş ve dünya vatandaşı olmaya aday sayısız kuşağın eğitimine yön veren bir kurum olarak, yenilikçi eğitim-öğretim anlayışımızla, bilimsel yöntemleri izleyerek ülkemizin gelişiminde önemli roller üstlenecek siz değerli öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden emin olabilirsiniz.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak her öğrencimizi ayrı bir birey olarak kabul ediyor ve farklı kişilikleri, eğitimdeki tecrübemizi derinleştiren birer renk olarak görüyoruz. Bu nedenle her birinizin gelecekte; değerlerine sıkı sıkıya bağlı, uluslararası alanda kendini gösterecek, çok sesliliği önemseyen ve kendi başarı öykülerini yazabilecek bir donanım kazanmasını amaçlıyoruz. Bunu başarmak, bizim en büyük mutluluk kaynağımız olacaktır.

Söz konusu eğitim olduğunda, en önemli noktalardan birinin de süreklilik olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’na bu yıl adım atan siz de dâhil olmak üzere; yüksek erdemli, ülkemizi ve insanlığı daha iyi yerlere getirmeyi hedefleyen, etik değerlere sâdık, kendine saygı duyan ve aynı saygıyı başkalarına da gösteren daha nice nesiller yetiştirmemizi diliyor ve bunu sürdüreceğimize inanıyorum. Bu anlamlı çabalarımızda bize maddi ve manevî yönden desteğini esirgemeyen; bağışçılarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

En derin sevgi ve saygılarımla

Prof. Dr. Mehmet Karaca
İTÜ Rektörü

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kurucu Temsilcisi