27.03.2020

Öğrencilerimiz Uzaktan Eğitimle Online Ortamda Öğrenmeye Devam Ediyor

Koronavirüs salgını sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan 16 Mart 2020 Pazartesi günü itibarıyla okulların tatil edilmesiyle birlikte, tüm kademelerde eğitim ve öğretim faaliyetlerimize online ortamda sürdürüyoruz.

Öğrencilerimiz Uzaktan Eğitimle Online Ortamda Öğrenmeye Devam Ediyor

Merkezi sınavlara hazırlık kapsamında Liselere Giriş Sınavı (LGS) çalışmalarını devam ettiren 8. sınıf öğrencilerimiz ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıkları süren 12. sınıf öğrencilerimiz ve anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi başta İTÜGVONET Uzaktan Eğitim Modülü olmak üzere GoogleClassroom, Google Hangouts ve Google Meet gibi online kaynaklar aracılığıyla akademik faaliyetlerine devam ediyor.

16 - 20 Mart haftasında neler yaptık? İzlemek için tıklayın

Minik Arılarımız Online Sınıflarda Öğretmenleri ve Arkadaşları İle Buluştu
Dr. Sedat Üründül Anaokulu ve Beylerbeyi Anaokulu öğrencilerimiz, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, alınan tedbirler kapsamında okulların kapanması ile 16 Mart tarihinden bu yana öğretmenleri tarafından özgün içeriklerle ve büyük bir titizlikle her grup için ayrı hazırlanan ev çalışmaları ile uzaktan eğitime devam ediyor.

Ev çalışmaları ve günlük etkinlik planlarının yanı sıra öğretmenleri ile online ortamda da iletişim kuran öğrencilerimiz, bugün oluşturulan online sınıflarda hemöğretmenleri hem de arkadaşları ile buluştu. Öğrencilerimiz evde de sosyalleşebilsinler diye kitap, film ve belgesellerden oluşan önerilerimizde öğrencilerimizin aileleri ile belli periyotlarda paylaşılıyor.

Öğrencilerimiz Online Ortamda  Akademik ve Sosyal Faaliyetlerini Sürdürüyor!
Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, koronavirüs salgını sebebiyle okulların tatil edildiği 16 Mart tarihinden itibaren, uzaktan eğitim programımız kapsamında, öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen canlı yayınlar, konu anlatımı ve soru cevap çözüm videoları ile akademik faaliyetlerini sürdürüyor.

16 Mart’ta 8. Sınıf öğrencilerimizle başlayan Uzaktan Eğitim sürecimiz, 23 Mart’ta tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin de katılımıyla devam ediyor. 16-20 Mart haftası 8. Sınıf öğrencilerimize, Google Classroom aracılığı ile günlük olarak temel derslerle ilgili öğretmenlerimizin hazırladığı konu anlatım videoları yüklenmiş, çevrimiçi ders kaynakları kullanılmış, günlük ödevler gönderilmiş, online test ödevleri ve alıştırmalar verilmiş, çeşitli materyal ve çalışma dokümanları yükleniyor.

İzlemek için tıklayın

Haftanın 3 günü canlı soru çözüm saatleriyle süreç desteklenmiştir. 23-27 Mart haftası ise, tüm bu çalışmaların yanında online canlı ders konu anlatımları ve online LGS deneme sınavı ile uzaktan eğitim sürecimiz verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Ortaokulun diğer düzeylerinde de yapılan planlamalar çerçevesinde öğretmenlerimizin hazırladığı ders anlatım videoları, geliştirme pekiştirme çalışmaları, online ödevler ve testler, çalışma kağıtları, materyal ve dokümanlar Google Classroom platformu ile öğrencilerimize gönderiliyior, canlı ders soru çözüm saatleriyle süreç destekleniyor. Ayrıca çeşitli ödev, çalışma kağıdı ve testler öğrencilerimiz tarafından yapıldıktan sonra online olarak toplanıp öğretmenlerimiz tarafından kontrol edilmekte ve öğrencilerimizin çalışmalarının günlük olarak takibi sağlanıyor.

İlkokulda ise İTÜGVONET Uzaktan Eğitim Modülü aracılığı ile her düzey için ayrı ayrı olmak üzere öğrencilerimize günlük program verilmektedir. Programda çevrim içi konu anlatım videoları, çalışma kağıtları, geliştirme pekiştirme çalışmaları yer alıyor. Ayrıca canlı ders anlatım saatleri ile öğrencilerimizin akademik ve duygusal süreçleri destekleniyor.

Beylerbeyi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, uzaktan eğitim programımız kapsamında, online ortamda öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen konu anlatım ve soru cevap videolarının yanı sıra gerçekleştirilen canlı yayınlar ile öğrenmeye devam ediyor.

İzlemek için tıklayın

Üniversite Hazırlık Kurslarımız, Deneme Sınavlarımız ve Derslerimiz Online Ortamda Devam Ediyor
Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz Uzaktan Eğitim Programı kapsamında eğitim kadromuz tarafından çoklu öğrenme modelini içerecek şekilde tasarlanan ve hazırlanan eğitim materyalleri ve online kaynaklar ile günlük ve haftalık ders programları eşliğinde derslerine kaldığı yerden devam ediyor.

Online ilk ders okul müdürümüzden! İzlemek için tıklayın

Öğrencilerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren İTÜGVONET Uzaktan Eğitim Modülü başta olmak üzere hazırlanan konu anlatım ve soru çözüm videolarının yanı sıra GoogleMeet aracılığı ile öğretmenleri canlı yayınlarda bir araya geliyor.

Çarşamba ve Cumartesi günleri "Üniversite Hazırlık Kursuna" devam eden öğrencilerimiz, üniversite hazırlık programı kapsamında online deneme sınavlarına giriyor, sınav sonrası öğretmenleri ile Google Meet üzerinden soru çözümü yapıyor.

Hazırlık sınıflarında Actively Learn ve 9.sınıflarda Achieve 3000 online platformlar aracılığıyla İngilizce eğitimlerini sürdürüyor.  IB sınıflarımız öğretmenleri tarafından hazırlanan içerikler ve online platformlara ek olarak Managebac platformu üzerinden IB eğitimine devam ediyor.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat