21. Okuyan Okuryazar Haftası Başlıyor
Bu yıl 21.’si düzenlenen Okuyan Okuryazar Haftası, 9 Mart–16 Nisan tarihleri arasında öğrencilerimizin okuma kültürünü geliştirmeyi, eleştirel düşünme becerilerini güçlendirmeyi ve dil kullanımına yönelik farkındalıklarını artırmayı hedefleyen kapsamlı etkinliklerle başlıyor.
İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında bu yıl 21.’si düzenlenen Okuyan Okuryazar Haftası, 9 Mart–16 Nisan tarihleri arasında öğrencilerimizin okuma kültürünü geliştirmeyi, eleştirel düşünme becerilerini güçlendirmeyi ve dil kullanımına yönelik farkındalıklarını artırmayı hedefleyen kapsamlı etkinliklerle başlıyor.
Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde öğrencilerimiz; severek okudukları kitapların yazarlarıyla söyleşilerde bir araya gelecek, farklı atölye çalışmalarıyla üretim süreçlerine aktif katılım sağlayacak. Okuma, yazma ve anlatım becerilerini destekleyen etkinliklerle öğrencilerimiz; edebiyatın zengin dünyasını keşfederken aynı zamanda yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı bulacak.
Okuma eyleminin bireysel bir kazanım olmanın ötesinde toplumsal bir değer olduğuna dikkat çeken etkinlikler, öğrencilerde yaşam boyu öğrenme bilincinin gelişimine katkı sunacak.