22.04.2024

10. Geleneksel Öykü Yarışması Başvurularımız Başladı!

Ortaokul Türkçe bölümümüz tarafından düzenlenen '10. Geleneksel Öykü Yarışması başvuruları başladı! Son teslim tarihi 13 Mayıs 2024 Pazartesi!

10. Geleneksel Öykü Yarışması Başvurularımız Başladı!

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU
2023 – 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI “10. ÖYKÜ YARIŞMASI” ŞARTNAMESİ

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu

YARIŞMANIN KONUSU

"İstanbul Öyküleri" yazma

YARIŞMANIN AMACI

Öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek,
Öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini zenginleştirmek,
Öğrencilerin kendilerini yazı yoluyla ifade edebilmelerine yardımcı olmak,
Öğrencilerin 5N 1K yöntemiyle öykü unsurlarını kullanarak yazı kurgulamalarını sağlamak,
Türkçenin doğru kullanımına katkı sağlamak ve geleceğin yazarlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenmiştir.

TÜRÜ

ÖYKÜ

DÜZEY

İstanbul’daki Tüm Resmi ve Özel Ortaokulların 5,6,7 ve 8. Sınıf Öğrencileri

SEÇİCİ KURUL

Almıla Aydın / Yazar
Koray Avcı Çakman / Yazar
Nilay Yılmaz / Yazar-Yaratıcı Okuma ve Yazma Eğitmeni
İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu Türkçe Böl. Başk.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yazıların Son Teslim Tarihi:                 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Sonuçların Açıklanması:                      22 Mayıs 2024 Çarşamba Saat 12.00
Ödül Töreni:                                         30 Mayıs 2024 Perşembe Saat 13.30

YARIŞMAYA
KATILIM ŞARTLARI

• Yarışmaya katılan öykülerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  • Yazılarda Türkçenin doğru kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  • Yazılar; bilgisayar ortamında, 12 punto, bir satır boşluklu ve Times New Roman yazı tipi ile yazılmalı ve aşağıdaki bağlantıda istenen bilgileri doldurduktan sonra sisteme yüklenmelidir.

ekrem.cakir@itugvo.k12.tr

• Yazıların uzunluğu, en az (2) sayfadan,  en fazla dört (4) A4 sayfasından oluşmalıdır.
  • Her öğrenci, sadece bir öyküyle yarışmaya katılabilir.
  • Yarışmaya katılacak olan okullar, en fazla 3 öğrencinin  eseriyle katılabilirler.
  • Bireysel başvurular dikkate alınmayacaktır. Öyküler ve başvuru formu ilgili Türkçe öğretmeni tarafından gönderilecektir.
  • Yazılar; öykü türüne uygun olarak yazılmalı, mutlaka başlığı olmalıdır.
  • Son başvuru tarihinden sonra gönderilen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • İlk üç derecenin yanı sıra seçici kurul, uygun gördüğü öykülere mansiyon ödülleri verecektir. İlk üçe giren öğrenciler, İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi web sitesinde 27 Mart 2023 Pazartesi 12.00’de açıklanacaktır.
  • Ödül kazanan tüm öğrencilerin başvurularında bildirdikleri öğretmenlerine, öğrencilerini edebiyat sevgisi aşılayarak destekledikleri için birer teşekkür sertifikası verilecektir.
  • Ödül töreniyle ilgili detaylar daha sonra açıklanacaktır.

ekrem.cakir@itugvo.k12.tr

Telefon Numarası: 0216 401 1773 Dahili: 2004

ÖDÜLLER

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize Atatürk'ün söylevlerinden oluşan "NUTUK" kitabı verilecektir.

Açıklama: 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları "bedelsiz olarak" yarışmayı düzenleyen “İTÜ GVO ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU”na ait olacaktır. Yazıların başkasına ait, alıntı, kopya olmaması ve başka bir yarışmaya gönderilmemiş ya da basılmamış olması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci, okul yönetimi  ve öğrenci velileri bu şartları kabul etmiş sayılır.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat