Hayat Onlarla Güzel: 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Farkındalık Dolu Etkinlikler
Dünyayı paylaştığımız tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan öğrencilerimiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık dolu etkinliklerle patili dostlarımızın sesi oldular. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bireyler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. ❤️

İTÜ GVO Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, “Satın Alma, Sahiplen” mesajını içeren farkındalık çalışmalarıyla güne anlam kattılar. Öğrencilerimizden 5. sınıflar, bakımını üstlendikleri veya çok sevdikleri bir hayvanı tanıtan sunumlar hazırlarken; 6. sınıf öğrencileri, “hayvan sevgisi” temalı şiirler kaleme aldılar. Şiirler hem sınıflarda paylaşıldı hem de okul panolarında sergilendi. Ayrıca öğrencilerimiz, İBB Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek veteriner hekimlerden sahipsiz hayvanların bakım, beslenme ve tedavi süreçleri hakkında bilgi aldılar. Ziyarette, öğrencilerimizin okulda başlattığı mama kampanyasında toplanan mamalar da hayvan dostlarımıza ulaştırılmak üzere teslim edildi.
İTÜ GVO Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi öğrencilerimiz, “Hayat Onlarla Güzel” projesi kapsamında tüm okul genelinde bir mama toplama kampanyası gerçekleştirdiler. Toplanan mamalar, Kadıköy Belediyesi (Ataşehir Merkezi) Hayvan Barınağına teslim edildi. Öğrencilerimiz, bu anlamlı kampanyayla yardımlaşmanın ve hayvanları korumanın önemini bir kez daha deneyimlediler.
İTÜ GVO Ekrem Elginkan Lisesi Humanity Sosyal Sorumluluk Projeleri Hayvan Hakları Grubu öğrencilerimiz, 4 Ekim’de VetAmerikan Hastanesi Başhekimi’ni ağırlayarak hayvan hakları üzerine farkındalık artırıcı bir söyleşi düzenledi. Öğrencilerimiz, bu buluşmada veteriner hekimlikte etik yaklaşımlar ve hayvan sağlığında güncel uygulamalar hakkında bilgi edindiler.
İTÜ GVO Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencilerimiz ise günün anlam ve önemine uygun renkli etkinliklerle hayvan sevgisini kutladılar. Sanat çalışmalarında “Hayvanları Koruma Günü Tacı” ve “Sorumluluk Rozeti” hazırlayan minikler, fen etkinliklerinde kuş gözlemi yaptı ve kuş yemliği tasarladı. Türkçe etkinliğinde “Pöti – Bir Barınak Köpeğinin Öyküsü” adlı çalışmayla empati duygularını geliştirdiler. Ayrıca okul bahçesinde yaşayan kaplumbağaların beslenmesinde aktif rol alarak sorumluluk bilinci kazandılar.
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak öğrencilerimizin sadece 4 Ekim’de değil, yıl boyunca yürüttükleri proje, kampanya ve etkinliklerle doğa ve patili dostlarının yanında olmalarından gurur duyuyoruz.