İstanbul'un Kurtuluşunun 102. Yılını Kutladık
İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, okullarımızda düzenlenen törenler ve sınıf içi etkinliklerle kutlandı.

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, okullarımızda düzenlenen törenler ve sınıf içi etkinliklerle kutlandı.
Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenciler, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Bölümü rehberliğinde hazırlanan programda İstanbul temalı şiirler seslendirdi. Oktay Rifat’tan Orhan Veli’ye uzanan seçkilerle İstanbul’un eşsiz güzellikleri sınıflarda yankılandı.
Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisemizde ise öğrencilerimize tarih bilinci kazandırmak, işgalden kurtuluşun ve bağımsızlığın önemini vurgulamak amacıyla bir tören gerçekleştirildi. Türkçe Öğretmenimiz Fatma Şahin ve ilkokul öğrencimiz Çınar Şimşek günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı.
Konuşmaların ardından İstanbul’un işgalden kurtuluş sürecini anlatan “Geldikleri Gibi Giderler” video gösterimi ve lise hazırlık sınıfı öğrencilerimizin “İstanbul Vatanım da Vatanım” temalı şiir dinletisi büyük beğeni topladı. Program, öğrencilerimizde tarih bilincini ve bağımsızlık ruhunu pekiştirdi.
İstanbul’un kurtuluşunun 102. yılında, “Geldikleri gibi giderler!” diyerek bağımsızlığı kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.