09.11.2021

Sayın Veliler,
Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,
Değerli Yöneticilerimiz ve Çalışanlarımız

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışından bu yana 83 yıl geçti.

O büyük acıyı tüm tazeliğiyle yeniden hissediyoruz. Özlemimiz artarak sürüyor.  Ancak bu iç acısı ve özlem, bizleri yas tutmak yerine, onun düşüncelerini ve ilkelerini daha iyi anlamaya yönlendiriyor. Ulus olarak hepimiz, özellikle en büyük eserim dediği Cumhuriyeti emanet ettiği gençler, Cumhuriyet değerlerini ve Büyük Önderimizin ilkelerini içselleştirme çabamızı sürdürüyoruz.

Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşının en zorlu döneminde, 1921 yılının 16-21 Temmuz tarihleri arasında 1. Maarif Kongresini toplamış ve Ankara’ya gelerek bu toplantıya katılmıştır. Eğitime bu denli öncelikli önem veriyordu. Laiklik ve Öğretimin Birliği Kanunu ile sistemin temel taşları oluşturuldu. Harf Devrimi ve Dil Devrimi de eğitimi çağdaşlaştırma çabasının tamamlayıcı adımlarıdır. Atatürk, yoğun uğraşları arasında, Geometri Kitabı ve Yurttaşlık Kitabı yazmış, her fırsatta eğitim ile ilgilenmiştir. İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarımızın geleneklerinden güç aldığı İTÜ’nün de Ulu Önderin özel desteği ile büyük bir atılım yaptığını özellikle anımsatmak isteriz.

Yurttaşlar olarak, Cumhuriyetin eğitimle birlikte bizlere sağladığı geniş çağdaş uygarlık olanaklarının ne denli önemli olduğunu, bir karabasandan hayal edilemeyecek güzel günlere eriştiğimizi, kazandıklarımızdan hiçbirinin kaybını kabul edemeyeceğimizi, bu nedenle üzerine titrememiz gerektiğini; her geçen gün hem düşünce düzeyinde hem de yaşam gerçekleri bağlamında daha açık şekilde anlıyoruz. Bu yüzden Cumhuriyetimizi her zamankinden daha fazla bilinçle koruma kararlılığında ve inancındayız.

Bu duygularla bize çağdaş, uygar, huzurlu ve mutlu bir yaşamı lâyık görerek çağ ötesi öngörülerle Cumhuriyeti armağan eden 20. yüzyılın en büyük lideri ve Önderimiz olmasının gururunu duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, minnet, şükran duygularıyla ve özlemle anıyoruz.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları
Kültürel AŞ Yönetim Kurulu

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat