04.03.2020

Öğrencilerimizden İstanbul Trafiğini Çözecek Proje: ECO CYCLE

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu Robotik Takımımız İTÜROBEE JR., Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Turnuvası için yenilikçi bir bakış açısıyla hazırladığı “Eco Cycle” projesiyle hem sağlıklı yaşama teşviki hem enerji üretimini hem de İstanbul’un trafik sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Öğrencilerimizden İstanbul Trafiğini Çözecek Proje: ECO CYCLE

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu Robotik Takımımız İTÜROBEE JR. “CITY SHAPER : Şehri Şekillendir” teması kapsamında, “Eco Cycle” projesi ile Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Turnuvasından “En İyi Sunum” ödülü alırken bunun yanında ulusal turnuvaya katılma hakkı elde etti. Takımımız elde ettiği bu başarı ile 15 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek ulusal turnuvada İTÜ GVO’yu temsil edecek.

Takımımız, yenilikçi bir bakış açısı ortaya koyarak “Drive Less, Ride More” mottosuyla hazırladıkları “Eco Cycle” projesiyle kişisel araç kullanımını azaltıp, toplu taşımaya teşvik ederek trafik sorununun çözümü, bunun yanında enerji tasarrufu ve modern şehir insanın hareketsizlik sorununa ortak bir çözüm üretmek amacıyla hazırladığ proje beğeni topladı.

Öğrencilerimizin projesi toplu taşımanın olduğu her alanda ve okul, hastane, resmi kurumlarda, park ve bahçelerde hayata geçirilebilecek düzeyde tasarlandı.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat