13.03.2020

Öğrencimiz Mustafa Mert Cevahir Projesiyle Okulumuzu ve Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencimiz Mustafa Mert Cevahir, kardeşinin ilaçlarının bozulmaması için yaptığı güneş enerjili seyyar buzdolabı “Güneş Enerjisi ile Soğutma” adlı projesiyle Ankara’da düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası 4. Bilim ve Kültür Şenliği finalinde, okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

5-7 Mart tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası 4. Bilim ve Kültür Şenliği Final Sergisinde öğrencimizin projesinin sergilendiği standı Ankara Vali Yardımcısı, Tübitak Başkanı ve sergi boyunca 6000 civarında öğrenci  ziyaret etti.

TÜBİTAK Başkanı Öğrencimizin Standını Ziyaret Ederek Projesi Hakkında Bilgi Aldı
19 ülkeden 100’e yakın projenin yarıştığı Uluslararası Türk Dünyası 4. Bilim ve Kültür Şenliğinde öğrencimizin projesinin sergilendiği standı ziyaret ederek proje ile ilgili detayları öğrencimiz Mustafa Mert Cevahir’den dinleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal öğrencimizi tebrik ederek, TÜBİTAK çalışmalarına katılması için teşvik etti.

Cevahir: “Bu proje organ nakli ve farklı amaçlar için de kullanılabilir.”
Günümüzde daha çok temiz enerjiye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Cevahir, kardeşinin ilaçlarının bozulmaması için yaptığı güneş enerjili seyyar buzdolabı adlı projesinin farklı alanlarda da kullanılacağını şu sözlerle anlattı: "Bu sistem organ nakillerinde taşıma amaçlı kullanılabilir. Peltier sistem ters çevrilerek ısıtma amaçlı da kullanılabilir. Kapalı otobüs durakları, güvenlik kulübeleri enerji kaynağına ihtiyaç duymadan ısıtılabilir.”

Hazırladığı “Güneş Enerjisi ile Soğutma” adlı projesiyle 3000 proje arasından 48’e girerek finallerde okulumuzu ve ülkemizi temsil eden öğrencimiz Mustafa Mert Cevahir’i ve proje danışmanı olan Fen Bilimleri Öğretmeni Hale Ünal’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.