22.01.2020

Öğrencimiz Geleceğin Mucitleri Yarışmasında Finalde

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. sınıf öğrencimiz Melisa Gieringer "Akıllı Bardak" projesi ile Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin, Samsung Electronics Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirilen  "Samsung Geleceğin Mucitleri" Bilim Yarışması’nda finale kaldı.

Öğrencimiz Geleceğin Mucitleri Yarışmasında Finalde

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin, Samsung Electronics Türkiye sponsorluğunda kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek, yaratıcılıklarını pekiştirmek, yeteneklerini görmelerini sağlayarak öz güvenlerini arttırmak üzere düzenlediği  "Samsung Geleceğin Mucitleri" Bilim Yarışması’nda 8. sınıf öğrencilerimizden Melisa  Gieringer’in  "Akıllı Bardak" isimli projesi finale kaldı.

Öğrencimiz, Teknoloji ve Tasarım dersi “Engelsiz Hayat Projeleri” kapsamında hazırlamış olduğu bu projeyle, görme engelli bireylerin günlük hayatta yaşayabileceği problemlerden birine çözüm getirmeyi amaçlamıştır. Tasarlanan bardakta sensör, pil ve sesli uyarı parçaları kullanılmıştır. Sensör kabloları suyun taşma seviyesinin bir miktar altına gelecek şekilde yerleştirilmiştir. Böylelikle bardağa dökülen su belli bir seviyeye geldikten sonra devre tamamlanıyor ve bardak sesli uyarı vermektedir.

Öğrencimizi ve  proje danışmanı öğretmeni Sera Asiğiğan’ı kutluyor, finalde başarılar diliyoruz.