31.03.2020

Öğrencimiz Göbeklitepe Projesi ile TÜBİTAK Bölge Finallerinde

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 5. sınıf öğrencimiz Ela Hanegelioğlu, 12 bin yıllık ezber bozan tarihi geçmişiyle UNESCO’nun Dünya Miras Listesine kalıcı olarak aldığı Göbeklitepe ile ilgili hazırladığı projesi 14. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge Finallerine katılmaya hak kazandı.

Öğrencimiz Göbeklitepe Projesi ile TÜBİTAK Bölge Finallerinde

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 5. sınıf öğrencimiz Ela Hanegelioğlu, Değerler Eğitimi, Kültür ve Miras teması kapsamında hazırladığı "İnsanlık Tarihinin Kara Kutusu: Göbeklitepe" adlı projesi ile 14. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge Finallerine katılmaya hak kazandı.

İnsanlık tarihi ile ilgili tüm bilinenleri, yerleşik tarih anlayışını ve dinler tarihi ile ilgili ezberleri bozan, UNESCO’nun Dünya Miras Listesine kalıcı olarak alınan ve 12 bin yıllık geçmişi ile dünyanın en eski arkeolojik tapınağı olan Göbeklitepe'nin kültürel miras açısından değeri, tarih bilimi açısından önemine dikkat çekmek isteyen öğrencimiz, hazırladığı  projeyle, sahip olduğumuz kültürel miras değerlerimizden Göbeklitepe'ye yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Öğrencimizin hazırladığı videoyu izlemek için tıklayın.

Büyük bir titizlikle projesini hazırlayan öğrencimiz, tüm dünyayı etkileyen COVID 19 virüsü sebebiyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisinde okulumuzu temsil edecek.

Öğrencimiz Ela Hanegelioğlu ve Danışman Öğretmeni Fatma Er'i kutluyor, bölge sergisinde gönülden başarılar diliyoruz.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat