19.05.2021

19 Mayıs'ı Adına Yakışır Bir Gururla Kutladık

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ailesi olarak çevrim içi ortamda gerçekleştirdiğimiz törenler, konserler, resim sergileri, konuşmalar ve söyleşilerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı her zamanki gururla kutladık.

19 Mayıs'ı Adına Yakışır Bir Gururla Kutladık

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ailesi olarak, Ekrem Elginkan Lisesi yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirdiğimiz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde öğrencilerimizin, şiirleri, şarkıları, günün anlam ve önemine uygun yaptığı konuşmalar, hem Atamızı andık hem de bayramımızı kutladık.

Yönetim Kurulumuz, lise öğrencilerimize Nutuk hediye etti.
Yönetim Kurulumuz, lise öğrencilerimize 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Atatürk'ün kaleminden Cumhuriyet tarihimizin anlatıldığı "Nutuk" kitabını hediye etti.

Yönetim Kurulumuz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

19 Mayıs 1919

Emperyalist güçlerin, yurdumuzu paylaşma çılgınlığının yaşandığı karanlık günleri aydınlığa çıkarma azim ve kararlılığının dünya tarihine not düşüldüğü gündür.

Büyük bir asker, devlet adamlığının tüm yeteneklerini taşıyan eşsiz bir deha, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; 19 Mayıs 1919’da yola çıkarken,  egemenliği gerçek sahibi olan ulusa teslim ettikten sonra kutsal yürüyüşünü, uygar dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olacak laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmayı planlamıştı. Ulusunun desteğini alarak planlarının tümünü eksiksiz ve ödünsüz gerçekleştirdi.

Büyük Atatürk, en büyük eseri olarak tanımladığı Cumhuriyetin koruma ve yüceltme görevini, geliştireceği çağdaş ve laik eğitim sistemi ile yetiştireceği Cumhuriyet nesillerine emanet etmiş ve bu özel günü onlara armağan etmiştir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak; Atatürk’ün ve hepimizin umudu Cumhuriyeti akılla, bilimin yol göstericiliğinde çağdaş bilim ve insanlık değerleri ile donanmış nesilleri yetiştirmek konusunda kararlılığımızı belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygu ve dileklerimizle kutluyoruz.

Lise öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları resimleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sanal bir sergide sergiledi. Öğrencilerimizin dijital sergisini gezmek için tıklayın.

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimizin, çevrim içi ortamda gerçekleştirdiğimiz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenimizde Gençlik Marşını seslendirdi! Dinlemek için tıklayın.

İTÜ GVO Tarih Öğretmenlerinin Anlatımıyla "19 Mayıs" Paneli
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Tarih Öğretmenlerinin Anlatımıyla "19 Mayıs" Panelimizi, Yönetim Kurulumuz, velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan 360 kişinin katılımıyla Zoom üzerinden gerçekleştirdik. Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz, Tarih öğretmeni Serap Sarıgül Hazar, Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı İlhan Karataş, Ekrem Elginkan Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Iğdır ve Beylerbeyi İlkokulu, Ortaokulu Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Selahattin Anatürk'ün konuşmacı olduğu panelimizin açılış konuşmasını Ekrem Elginkan Lisesi öğrencimiz Ateş Balsoy yaptı.

Paneli izlemek için tıklayın.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat