21.04.2021

​22 Nisan Dünya Gününü Destekliyor Çevre Bilinci Yüksek Bireyler Yetiştiriyoruz

Anaokulundan lise kademesine kadar okullarımızda gerçekleştirilen çevre eğitimleri, etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerimizin farkındalığını artırıyor, çevre ve iklim okuryazarlığını geliştiriyoruz.

​22 Nisan Dünya Gününü Destekliyor Çevre Bilinci Yüksek Bireyler Yetiştiriyoruz

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak erken yaştan itibaren yaşadığı dünyaya saygılı, çevre bilinci ve farkındalığı yüksek bireyler yetiştiriyoruz.

Dünyanın en büyük, en kapsayıcı çevre ​hareketlerinden biri olan 22 Nisan Dünya Gününü destekliyor,  iklim değişikliğiyle mücadelede değişimin bir parçası olarak daha temiz, daha yeşil bir dünya için birbirinden farklı etkinlik, sosyal sorumluluk projeleri ve çevre eğitimleriyle öğrencilerimizin farkındalığını artırıyor, çevre ve iklim okuryazarlığını geliştiriyoruz.

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.