05.03.2021

Lise Öğrencilerimizden Akciğer Kanseri Farkındalık Sunumu

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimize yönelik "Akciğer Kanseri Farkındalık Sunumu" gerçekleştirdi.

Lise Öğrencilerimizden  Akciğer Kanseri Farkındalık Sunumu

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerimiz, Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimizin katılımıyla google meet üzerinden "Akciğer Kanseri Farkındalık Sunumu" gerçekleştirdi. Sunumda sigara kullanımı ve akciğer kanseri arasındaki bağlantının önemine vurgu yapan lise öğrencilerimiz, akran baskısı, bağımlılık döngüsü, akciğer kanseri ve sebeplerine ilişkin detaylı bilgi aktardı.

Lise öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlarda, ortaokul öğrencilerimize akciğer kanserine neden olacak risk faktörlerini, alınabilecek önlemleri ve dikkat etmeleri gerekenleri anlattı. Akciğer kanseri gelişiminde ispatlanmış olan en yüksek risk faktörünün sigara olduğunun altını çizen lise öğrencilerimiz, akciğer kanserini önlemede kanıtlanmış en etkili yolun ise sigarayla mücadele olduğunu ifade etti.

Öğrencilerimizin bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması, farkındalık kazandırılması amacıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen sunumda ortaokul öğrencilerimiz yönelttiği sorular ve aldıkları yantlarla öğrendikleri bilgileri pekiştirdi.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat