21.03.2021

İTÜ GVO Ailesi ve Kamuoyu Bilgilendirmesi

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının

Sevgili Öğrencileri ve Değerli Velileri,

İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı, İTÜ Mezunlarının 1993 yılında Üniversitelerine destek olmak üzere kurdukları bir Vakıftır. Vakıf olarak örgütlenmesini tamamladıktan sonra 1996-2004 yılları arasında mezunların bağışlarıyla üniversitenin tüm eğitim-öğretim-araştırma alt yapısı, yurtları ve sosyal hizmetleriyle birlikte yeniden yapılandırılmasına önemli katkılar yapmış, ARI Teknokent gibi bugün Türkiye’nin en önde gelen Teknoloji Geliştirme Bölgesini kurmuş ve işletilmesinde İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte söz sahibi olmuş, kuruluşundan beri adı ve misyonu hiçbir zaman değişmemiş bir Üniversite Vakfıdır.

İTÜ Geliştirme Vakfı Üniversitesine doğrudan yaptığı katkıları, yine İTÜ mezunlarının ve İTÜ dostlarının bağışları ile kurulan ve başlangıçta hedefi İTÜ mezun ve mensuplarının çocuklarını eğitmek olan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ile taçlandırmıştır. İTÜ kampüslerinde yerleşmiş olan Sedat Üründül Anaokulu, Natuk Birkan İlköğretim Okulu ve Ekrem Elginkan Lisesi 2000-2005 yılları arasında hizmete girmiş ve Anadolu yakasında ikamet eden mensup ve mezunlarımıza kolaylık sağlayabilmek için Beylerbeyi kampüsü 2011 Yılında eğitim öğretim kervanına katılmıştır. *

Okullarımızın toplumda gördüğü haklı talep, mezunlar ve mensupların çocukları yanında İTÜ ailesi ile ilişkili olmayı arzu eden ailelerin de çocuklarının okullarımıza kabulünü gündeme getirmiş ve tüm öğrencilerimizin toplumdan yalıtılmadan zengin bir sosyal yapı içinde kaynaşabilecekleri özenli bir eğitim ve öğretim ortamı sağlanmıştır.

İTÜ Maslak Kampüsünde ve Beylerbeyi Kampüsünde yerleşmiş bulunan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları büyümeyi değil sürekli kalite iyileştirmeyi hedef alan, vizyonu ve misyonu ulusal değerlerini koruyarak uluslararası düzeyde yarışacak entelektüel kimliğe sahip bireyler yetiştirmek olan özgün okullardır. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul Teknik Üniversitesi ile olan doğal bağlarının öğrencilerimize kazandırdığı eşsiz eğitim ve öğretim ortamında gelişmelerini kararlılıkla sürdürmektedir.

Medyada yer alan bir takım asılsız haberler dolayısıyla İTÜ Geliştirme Vakfı Kültürel AŞ Yönetim Kurulu, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının bugün sahip olduğu okullar dışında başka hiçbir eğitim kurumu ile ilgisi ve ilişiği olmadığını topluma açıklamayı görev bilmektedir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları – Kültürel AŞ. Yönetim Kurulu, 21.03.2021

*İzmir’de mezunların desteği ve talebi ile gerçekleşen İTÜ GVO İzmir, 2014 yılından itibaren NESAN Şirketler Grubu tarafından “franchising” olarak sisteme dahil edilmiş bir istisnadır.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat