07.10.2021

Yönetim Kurulumuzun İTÜ Maslak Kampüs Giriş ve Çıkışları Konusunda Mesajı

Değerli İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Öğrencileri, Velileri ve Çalışanları,

Bildiğiniz gibi, İTÜ Rektörlüğü’nün 30 Eylül 2021 tarihinde elimize geçen ve 5 Ekim’den itibaren Kampüs giriş-çıkışlarını yalnızca, her iki yönde tek şerit olan Borsa Kapısından yapabileceğimizi bildiren yazıyı sizlerle paylaşmış ve bu uygulamadan vazgeçmeleri için İTÜ Rektörlüğüne linkteki yazıyı göndermiştik. Ancak uygulamanın muhtemel sonuçları velilerin bir gün sonra olacakları görmek üzere deneme amaçlı Borsa Kapısına yönelmesiyle 4 Ekim Pazartesi günü başlamış oldu. Bu durum başta öğrencilerimiz olmak üzere hepimiz için büyük bir eziyet, zaman kaybı yaratmanın yanı sıra, Büyükdere Caddesine kadar uzanan trafik sıkışıklığı yaratarak tüm bölgedeki ulaşımı olumsuz etkiledi. Bu derece olumsuz etkileri gözlemlenen bir uygulamadan vazgeçilmesi daha doğruyken, İTÜ Rektörlüğü’nün aynı akşam yayınladığı kamuoyu duyurusunda “İTÜ kampüsleri İTÜ öğrencilerine ve çalışanlarına aittir” ifadesiyle özetlediği gerekçe son derece şaşırtıcı ve üzücüdür.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nı yöneten Kültürel AŞ’nin başlıca varlık nedeni; çağdaş, akla ve bilime dayalı, sanat farkındalığı yüksek, çok yönlü, sürdürülebilirlik kaygısı taşıyan aydın gençler yetiştirmek üzere nitelikli eğitim yapmaktır. 20 yıldır yegâne kaygımız bize güvenen velilerimizin çocuklarına hizmet etmek olmuşken ve okulların başarısı pandemiye rağmen öğrencilerin akademik, sportif ve sosyal alanlarda elde ettikleri parlak sonuçlardan izlenirken, söz konusu Rektörlük açıklamasında “özel şirket ve vakıflar” olarak nitelendirilmek anlaşılmaz bir tutumdur.

Söz konusu uygulama sadece kapı giriş-çıkışlarını kısıtlamakla sınırlı kalmayıp, kampüsün içine ek bariyerler koyarak okulları tecrit etmeye kadar varmıştır. Buna gerekçe olarak ise İTÜ öğrencilerinin huzur ve güvenliğini sağlama amacı gösterilmiştir. İTÜ öğrencilerinin huzuru bugüne kadar hiçbir şekilde ne okullarımız ne de öğrencilerimiz tarafından bozulmadığından bu gerekçe de gerçeklere aykırıdır. Ayrıca fakültelerde veya üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışan İTÜ mensuplarını, çocuklarını okullardan almaya gelirken aynı kampüsün içinde ikinci bir güvenlik bariyerinden geçmeye zorlamanın güvenlik uygulamaları yönünden de anlaşılır bir yanı bulunmamaktadır.

İTÜ Geliştirme Vakfına mezunlarımız tarafından yapılan şartlı bağışlarla inşa edilen okullarımız, 20 yıldır kampüste hiçbir güvenlik açığına neden olmamış ve kimsenin huzurunu bozmamıştır. Bugün içinde değerli Rektör Yardımcılarımızın çocukları da dahil olmak üzere, pek çok İTÜ mensubu aileye kendi bulundukları kampüste çocukları için güvenli ve yüksek kaliteli eğitim olanağı sunan kurumumuza ve okullarımızın tüm öğrencileri, velileri ve çalışanlarına reva görülen bu dışlayıcı tutumu kınıyor, derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Rektörlük makamının bu tavrını, başkanlığını İTÜ Rektörü’nün yaptığı İTÜ Geliştirme Vakfına karşı da açık bir vefasızlık olarak tanımlıyor, bir kısmı artık yaşamayan değerli İTÜ’lü bağışçıların adlarını, İTÜ var oldukça yaşatmaya kararlı olduğumuzu bildiriyoruz. Bu süreçte yaşanan sıkıntıyı hep birlikte göğüslediğimiz sevgili öğrencilerimize, değerli velilerimize ve vefalı çalışanlarımıza sabırları ve çözüme yönelik yapıcı tutumları için teşekkür ediyoruz.

Son sözümüz şudur: Yönetimimiz, Okullarımızın Yöneticileri, Öğretmenlerimiz, Çalışanlarımız, Velilerimiz ile daha da güçlenecek dayanışmamızla sevgili öğrencilerimizi ailelerinin gurur duyacakları, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine ödünsüz bağlı olan ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak gençler yetiştirme kutsal görevimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başarılı olacağımıza inancımız tamdır.

#İTÜHepimizin

Saygılarımızla.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel AŞ Yönetim Kurulu

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat