18.03.2021

Çanakkale Şehitlerimizi Andık

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde çevrim içi ortamda gerçekleştirilen törenlerle Çanakkale Şehitlerimizi andık.

Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Azim, umut ve kararlılık ile kazanılan Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde yöneticilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen törenlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman şehitlerimizi büyük bir minnet duygusu ile andık.

"18 Mart, Cumhuriyet’in yolunun açıldığı ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı gündür."
Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünü yayınladığı bir mesaj ile kutlayan Yönetim Kurulumuz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

18 Mart Ulusumuz için çok önemli ve anlamlı bir günün, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüdür.

18 Mart 1915 günü vatansever bir halk, geçirdiği savaşlardan yorgun düşmüş bir İmparatorluğun bağımsızlığına kasteden, topraklarını elinden almaya ve haklarını ortadan kaldırmaya yeltenen emperyalizme, kanları ve yaşamları pahasına gereken dersi vermiş ve tarih sayfalarına silinmez bir kayıt düşmüştür.

106 yıl önce bugün azimli ve onurlu bir halk, bağımsızlık bilinciyle davranmış ve gemilerinin, toplarının tüfeklerinin üstünlüklerine güvenerek kendisinin hak, hukuk ve onurunu çiğnemeye kalkanlara hak ettikleri karşılığı vermiştir:

Çanakkale geçilmez!

Kısacası 18 Mart Çanakkale Zaferi, yoksul da olsa, silahları ve donanımı zayıf da olsa karakteri bağımsızlık olan onurlu yurtsever bir halkın, emperyalizme diz çöktürdüğü unutulmaz bir Zafer Öyküsüdür.

18 Mart 1915, bu zaferin özgüven aşıladığı bir halk tarafından, askeri dehası ile kendisini tüm Dünyaya tanıtan Mustafa Kemal önderliğinde, Cumhuriyet’in yolunun açıldığı ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı gündür.

Bu özel günde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanları uğrunda yaşamlarını ortaya koyan kahramanlarımızın, kanlarını ve yaşamlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.

Çanakkale ruhuyla Cumhuriyetimizin kuruluş ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda sonsuza kadar yüceltilerek yaşatılacağına bir kez daha söz veriyor, bu büyük zafer gününü kutluyoruz.

Anma Törenlerimizi Çevrim İçi Ortamda Gerçekleştirdik!
Yöneticilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen anma törenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Öğretmen ve öğrencilerimizin dönemin koşullarında verilen zorlu mücadeleyle kazanılan Çanakkale Zaferini konu alan konuşmalarının ardından, öğretmen ve öğrencilerimiz Çanakkale şehitlerimiz anısına seslendirdikleri türkülerle duygulu anlar yaşattı.

Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu öğrencilerimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde şehitlerimiz anısına "İki Kıta Bir Destan" konulu çevrim içi bir resim sergisi yaptı. Sergiyi gezmek için tıklayın.

Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerimizin seslendirdiği Uzun İnce Bir Yoldayım ve Çanakkale Türküsü ile Ekrem Elginkan Lisesi öğrencimiz Defne Ayaz'ın öylediği Selanik Türküsü ve Hey 15'li türküleri törenimizi izleyenleri duygulandırdı.

Dr. Natuk Birkan İlkokulu, Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerimizin seslendirdiği;

Çanakkale Türküsünü dinlemek için tıklayın

Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü dinlemek için tıklayın

Ekrem Elginkan Lisesi öğrencimiz Defne Ayaz'ın seslendirdiği;

Selanik türküsünü dinlemek için tıklayın

Hey 15'li türküsünü dinlemek için tıklayın

Çanakkale'de gösterdiği askeri deha ile savaşı zafere dönüştüren ve bizlere bu günleri armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’nin tüm kahramanlarını bir kez daha büyük bir minnetle, saygıyla anıyoruz.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat