29.05.2021

Lise ile Üniversiteye İlk Adım Seminerimizde 8. Sınıf Öğrencilerimizin Aileleriyle Bir Araya Geldik

Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerimizin aileleriyle çevrim içi ortamda bir araya geldi. "Lise ile Üniversiteye İlk Adım" sunumunda okul müdürümüze mezunlarımızdan Sabancı Üniversitesi öğrencisi Doğa Koçum ve İspanya La Salle Ramon Llull University öğrencisi İrem Erkan eşlik etti.

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu ve Beylerbeyi Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimizin ailelerine yönelik olarak çevrim içi ortamda gerçekleştirilen "Lise ile Üniversiteye İlk Adım" sunumunda, başarılı mezunlarımızdan Doğa Koçum ve İrem Erkan'ın eşlik ettiği Okul Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, okulumuz hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, okulumuzun akademik programı, IB eğitimi, öğrencilerimizin aktif öğrenme süreçleri, üniversite hazırlık programı ve kültürel, sportif, sanatsal faaliyetleri ile sosyal sorumluluk projeleri hakkında kapsamlı bilgi verdi.

"İTÜ GVO'da hayat boyu bana eşlik edecek bir yaşam disiplini kazandım."
İspanya'da La Salle Ramon Llull University'de Business & Technology okuyan mezunumuz İrem Erkan, Ekrem Elginkan Lisesinde aldığı IB eğitimi hakkında tecrübelerini velilerimizle paylaştı. IB eğitiminde edindiği kazanımlarının üniversite yaşamına olan katkısından bahseden Erkan şunları söyledi: "Lisede IB eğitimi aldım. Lisede akademik ve sosyal yönden öğrendiğim her bilgi, edindiğim her tecrübe üniversite yaşantımda bana olumlu katkı olarak geri dönüyor. Lisede makale, tez hazırladığımız dönemlerde bizlere öğretilen akademik dürüstlük ilkesinin üniversite yaşantıma olan katkısı benim için müthiş bir tecrübe. İTÜ GVO hayat boyu bana eşlik edecek bir yaşam disiplini kazandırdı."

"Akademik gelişimimizin yanı sıra sosyal açıdan da önemli kazanımlar elde ettik"
Anaokulundan lise mezuniyetine kadar İTÜ GVO öğrencisi olan ve lisemizden birincilikle mezun olan, Sabancı Üniversitesinde yüzde 75 burslu olarak Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik okuyan Doğa Koçum, lise yaşamına dair deneyimlerini paylaştı. Akademik yaşantasının yanı sıra okulumuzun sunduğu sosyal olanaklara da değinen mezunumuz, "Hocalarımızın ilgisi ve onlara ulaşabiliyor olmak bizim için çok önemliydi. Akademik olarak iyiydik elbette ama bize iyi birer insan olmayı da öğrettiler. Okulda katıldığımız sosyal etkinlikler, yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri sayesinde sosyal gelişim konusunda önemli kazanımlar elde ettik." dedi.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat